Administrațiile publice locale vor putea accesa fonduri de la bugetul de stat pentru finanțarea sistemelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale

marți, 9 aprilie 2019

Administrațiile publice locale vor putea accesa fonduri de la bugetul de stat pentru finanțarea sistemelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale.

Astăzi, în ședința de lucru a Comisiei pentru industrii și servicii, a fost dezbătut proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art. 7 din Ordonanța de urgentă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare locală.
PLx 745/2018, al cărui coinițiator sunt împreună cu colegii mei deputați PSD Vâlcea, Vasile Cocoș și Ștefan Ovidiu Popa, are ca scop creșterea calității vieții prin investiții în infrastructura care asigură accesul populației la utilități și servicii de publice de bază: racordarea la gazele naturale și energie.

Modificările aduse de Legea nr. 167/2018 si 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale oferă o soluție problemelor ivite în calea investițiilor de realizat în sistemele de alimentare cu energie electrică și în cele de distribuție a gazelor naturale, acolo unde operatorii de distribuție nu consideră investițiile ca fiind justificate din punct se vedere economic. Astfel, autoritățile administrației publice locale pot avea inițiativa demarării unor astfel de proiecte și pot cofinanța proiectele din fonduri proprii sau din fonduri de la bugetul de stat.

Completarea pe care inițiativa noastra o propune constituie o armonizare a prevederilor Programului de dezvoltare locală (PNDL) cu cele ale Legii nr. 123/2012, astfel încât administrațiile publice locale sa poata accesa fonduri de la bugetul de stat pentru finanțarea construirii/modernizarii/reabilitării/extinderii sistemelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale.

Rezolvăm astfel o altă problemă ridicată atât de primari, cât și de persoane fizice și juridice, care din cauza procedurilor greoaie au întâmpinat, ani la rând, greutați în ce privește racordarea la rețeaua de gaze și energie electrică.
Prin acest proiect legislativ Partidul Social Democrat, arată încă o dată, că Omul și rezolvarea nevoilor acestuia sunt in centrul tuturor priorităților!

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe