Raluca Andreea Bălășoiu, eleva a Liceului de Arte din Ramnicu Valcea, a obtinut Premiul I la Festivalul Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”

miercuri, 3 aprilie 2019

Raluca Andreea Bălășoiu, cursantă a Școlii Populare de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea (coordonator profesor Mioara Raica) si eleva a Liceului de Arte Victor Giuleanu din Ramnicu Valcea la clasa de canto - profesor Monica Scurtu, a obtinut Premiul I la Sectiunea Solisti Vocali a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”, organizat la Baia de Fier, judetul Gorj.

Raluca Andreea Bălășoiu a participat în calitate de concurent în cadrul Festivalului Național “Meleaguri Brâncușiene”, ediția a IV-a , 2019, categoria de vârstă 12-15 ani, secțiunea soliști vocali.

Eleva din Ramnicu Valcea a mai câștigat si Premiul I la Festivalul Național de Folclor “Vâlcea, plai de cânt și dor”, Premiul I la Festivalul Concurs Interjudețean de Folclor “Pandurii lui Tudor”.

thumbnail2
Școala Populară de Artă, alături de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului”, Primăria și Consiliul Local Baia de Fier, Căminul Cultural Baia de Fier, a organizat în perioada 29 - 31 martie, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”.
În prima seară a festivalului, după concurs, recitalurile au fost susținute de artiștii Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” din Cluj, dar și de ansamblurile: “Liviu Dafinescu” din Baia de Fier, coregraf Valeriu Saraolu, “Nedeia” din Novaci, coregraf Dragos Medrega și de Ion Lianu și suflătorii de la Novaci.
În a doua seară, după concurs, au urcat pe scena invitații din Serbia, Ansamblul Folcloric “Kud Vojvoda Janko Katic”, urmați de Ansamblul de dansuri “Românașul” din Târgu Logrești, coregraf Aurel Speriatu, Ansamblul de fluierași și băcițe “Cheile Oltețului” din Polovragi, coordonator Gheorghe Mituță.
În ultima seară, după Gala Laureaților, iubitorii de folclor au avut parte de recitalurile soliștilor și cursanților Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, acompaniați de Ansamblul Folcloric “Maria Lătărețu”. În program au mai fost: grupul “Măriile Gorjului”, Grupul de naiști si fluierași “Jiana”, Ansamblul de dansuri “Juniorii Doinei Gorjului”, coregraf Valeriu Saraolu. Seara a fost încheiată de invitații: Ileana Lăceanu, Alexandra Bleaje, Oana Lianu și Roberta Buzurin-câștigătoarea ediției III.

Tiberiu Pirnau

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe