CONSTANTIN RĂDULESCU, NOUL PREȘEDINTE AL CONSILIULUI PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ SUD-VEST OLTENIA

duminică, 31 martie 2019

 

Vineri, 29 martie 2019, a avut loc ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud - Vest Oltenia în județul Vâlcea, orașul Călimănești, în cadrul căreia Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost ales PREȘEDINTE al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia pentru un mandat de un an de zile.
Întrucât, județul Vâlcea își dorește în continuare să mai atragă fonduri pe perioada de programare 2014 – 2020, în plenul ședinței ordinare, prezidată de noul ales s-au stabilit demersurile necesare în vederea relansării unor apeluri de finanțare importante, din cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 respectiv: prioritatea de investiții 3.1 - Operațiunea B – eficiență energetică; prioritatea de investiții 6.1 – modernizare drumuri județene; prioritatea de investiții 7.1 - turism; prioritatea de investiții 8.1, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe și prioritatea de investiții 5.1. – patrimoniul cultural.

Tot astăzi, s-au sărbătorit 20 de ani de la înființarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia, ocazie cu care au fost prezentate importante repere ale activității desfășurate de la înființarea sa în anul 1999 și până în prezent.

„Această funcție de Președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională pentru mine este echivalentul funcției de prim susținător al beneficiarilor de fonduri europene în fața ministerelor. Pe lângă această responsabilitate a susținerii cauzei celor care lucrează cu aceste fonduri europene, țin neapărat să facem toate demersurile posibile pentru a reduce birocrația în acest domeniu. Pur și simplu procedurile pe care le avem în acest moment produc o cantitate uriașă de hârtii și fac ca proiectele să se materializeze cu foarte mari întârzieri, ceea ce, cred eu, nu este în niciun caz în interesul nostru. Având în vedere sprijinul colegilor de la celelalte Consilii Județene din regiune, dar și al Agenției pentru Dezvoltare Regională, sunt convins că putem deveni modele de urmat în ceea ce privește absorbția, dar aș prefera ca Vâlcea și Oltenia să devină atât de frumoase, mândre și bogate, pe cât ni le dorim cu toții.” – Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe