Prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, despre incendiul de la Malaia: 'Este un dosar penal întocmit la acest moment în acest caz. Am solicitat să văd cine sunt autorii'

sâmbătă, 30 martie 2019

Prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, a declarat vineri că le-a solicitat poliţiştilor să deschidă dosar penal pentru identificarea cât mai rapidă a autorilor incendiului de pădure din localitatea Malaia în urma căruia au ars circa 28 de hectare de teren - păşune împădurită şi pădure de foioase, potrivit agerpres.ro.

Reprezentantul Guvernului în Vâlcea a precizat că deocamdată se cercetează fapta, dar că este convins că în scurt timp vor fi găsiţi şi cei care au pus focul.

"Acolo, de la un incendiu de vegetaţie, care este de la sine înţeles că a fost provocat de o persoană anume, că nu putea să ia foc vegetaţia singură, focul s-a propagat la o pădure de foioase şi a fost nevoie de acţiunea unui număr mare de persoane - lucrători ai ISU, SVSU Malaia şi membri ai obştilor din zonă, dar şi a unui elicopter IGSU, care să lucreze neîntrerupt, doar pentru faptul că nu se renunţă odată pentru totdeauna la această metodă, extrem de păguboasă, de a da foc vegetaţiei uscate. Este un dosar penal întocmit la acest moment în acest caz. Am solicitat să văd cine sunt autorii", a spus prefectul judeţului.

 

Vineri a fost cea de-a şase zi de intervenţie a pompierilor în zonă pentru lichidarea ultimelor focare. Aceştia acţionează numai terestru, elicopterul trimis în ajutorul lor de la Inspectoratul General de Aviaţie fiind retras joi, după patru zile de misiuni.

 

Duminică dimineaţa, un incendiu de proporţii a izbucnit într-o pădure din comuna Malaia, într-o zonă care a mai ars şi vinerea trecută. Zeci de pompieri militari şi voluntari, localnici, precum şi angajaţi ai ocoalelor silvice au intervenit de urgenţă pentru stingerea lui, cu mijloace de primă intervenţie - mături din nuiele, sape şi lopeţi, dar din cauza terenului greu accesibil (în pantă şi la o altitudine de 1.400 - 1.600 metri) şi a vântului puternic, flăcările s-au extins şi au făcut ca intervenţia să fie extrem de dificilă, pompierii fiind nevoiţi să solicite Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să le asigure ajutor aerian.

Deocamdată nu s-a făcut o evaluare a pagubelor şi nici a resurselor financiare şi umane alocate, au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe