Inca o afacere de succes a omului de afaceri Stefan Vuza, actualul proprietar al combinatului chimic de la Rmnicu Valcea. Vezi despre ce este vorba

sâmbătă, 30 martie 2019

 

Iasitex
 Inca o afacere de succes a omului de afaceri Stefan Vuza, actualul proprietar al combinatului chimic de la Rmnicu Valcea:

SIF Moldova (simbol bursier: SIF 2) a anunţat că a achiziţionat, prin intermediul Agroland Capital, subsidiară a societăţii, active imobiliare de la Iasitex (simbol: IASX), controlată de milionarul Ştefan Vuza şi cu care se află într-un conflict juridic, pentru suma de 37 de milioane de lei. Prin această tranzacţie, SIF 2 a preluat terenuri în suprafaţă de aproximativ 30.000 de metri pătraţi şi o clădire administrativă (P+8) cu o suprafaţă construită desfăşurată de 4.600 de metri pătraţi, ambele poziţionate în zona centrală a municipiului Iaşi, conform unui anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), vineri - dupa cum relateaza ziaruldeiasi.ro

Reprezentanţii SIF Moldova susţin că aceste active au „un potenţial semnificativ de dezvoltare imobiliară pe toate segmentele: rezidenţial, office şi comercial”. „Operaţiunea se înscrie în strategia multianuală aprobată de acţionarii SIF Moldova, privind abordarea de tip «private equity» în derularea unor investiţii în domeniul real estate, ce oferă oportunităţi de creştere pe termen mediu şi lung. Această abordare presupune o implicare activă în proiecte antreprenoriale, ce conduce la creşterea rentabilităţii activelor administrate şi oferă, în mod prudenţial, posibilitatea compensării riscurilor generate de o eventuală creştere a volatilităţii pieţei de capital”, au explicat reprezentanţii SIF Moldova citati de Ziarul de Iasi.

În acelaşi timp, societatea şi-a vândut acţiunile deţinute la Iasitex, emitent din portofoliul de dezinvestiri al SIF Moldova, deoarece are „un potenţial redus de creştere şi o lichiditate extrem de scăzută în piaţă”, conform societăţii. Tranzacţia s-a derulat pe piaţă DEAL, pe segmentul a AeRO-ATS din cadrul BVB. Profitul rezultat din această tranzacţie este de circa 18 milioane de lei, iar lichidităţile generate sunt destinate realizării programului investiţional. „Una din componentele tranzacţiei este şi cea judiciară, respectiv soluţionarea reciprocă a tuturor proceselor, precum şi identificarea unor soluţii amiabile, de tranziţie, în ceea ce priveşte activitatea Iasitex şi a firmelor care operează în activele care fac obiectul tranzacţiei. Deşi procesul de negociere a fost unul îndelungat şi dificil, din cauza multitudinii de condiţii care trebuiau îndeplinite, rezultatul final a fost în acord cu strategiile şi obiectivele viitoare ale părţilor implicate în tranzacţie”, au precizat reprezentanţii SIF Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe