Trei tineri din Vâlcea acuzați că vindeau ecstasy în licee au fost arestați preventiv

vineri, 29 martie 2019

Trei tineri prinşi cu droguri de mare risc asupra lor au fost arestaţi preventiv în urma mai multor percheziţii efectuate la domiciliile lor de poliţişti, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Vâlcea, potrivit agerpres.ro.

Potrivit IPJ, cei trei au fost depistaţi în flagrant delict, asupra lor fiind descoperite mai multe pastile de ecstasy. Doi dintre ei au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi la începutul lunii februarie, cel de-al treilea, minor, fiind reţinut în urmă cu două zile, alături de un alt adolescent.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat

"La data de 6 februarie a.c., poliţiştii au depistat în flagrant delict, în municipiul reşedinţă, un tânăr din Râmnicu Vâlcea, asupra lui fiind găsit un colet cu 100 de pastile de ecstasy. Ulterior, în urma investigaţiilor efectuate, a fost depistat un alt tânăr implicat în activitatea infracţională, fiind efectuate două percheziţii domiciliare, în Râmnicu Vâlcea, la locuinţele celor doi. Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. La data de 27 martie a.c., poliţiştii au acţionat din nou pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind depistat în flagrant delict un tânăr, din municipiu, care avea asupra sa un pachet cu 41 de pastile de ecstasy. Poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în Râmnicu Vâlcea, Vlădeşti şi Mihăeşti, la locuinţele a 3 tineri implicaţi în activitatea infracţională şi cercetaţi pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Bălteanu.

Reprezentanţii DIICOT au transmis că ultimii doi tineri reţinuţi sunt acuzaţi că ar fi adus droguri din Olanda şi Germania, pe care le-ar fi vândut apoi în şcoli din Vâlcea.

"La data de 27.03.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reţinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpaţilor R.D.S., în vârstă de 16 ani şi D.C.A., în vârstă de 15 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2019 şi până în prezent, inculpaţii au introdus în ţară, au achiziţionat şi au comercializat în licee de pe raza judeţului Vâlcea droguri de mare risc", se arată în comunicatul DIICOT, transmis vineri.

Cei doi tineri au fost prezentaţi joi magistraţilor Tribunalului Vâlcea, care au dispus arest preventiv pentru unul dintre ei şi arest la domiciliu pentru cel de-al doilea.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate laptopuri, telefoane mobile, dar şi alte bunuri folosite în activitatea infracţională, care vor fi folosite pentru continuarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe