Eugen Neata, deputat PSD de Valcea: LEGEA "Schi în România", pentru ROMÂNIA! DEZVOLTĂM TURISMUL ÎN ROMÂNIA!

miercuri, 27 martie 2019

Proiectul acestei legi, a luat naștere în urma multor discuții purtate cu aleșii locali din zone montane, proprietari de terenuri, oameni interesați pentru dezvoltarea turismului în România și jurnaliști vâlceni.
Am inițiat proiectul “Schi în România” împreună cu mai mulți colegi deputați și senatori, în anul 2018, iar la vremea respectivă s-au deplasat în județul Vâlcea președintele și membrii Comisiei pentru muncă și protecție socială, vicepreședintele și reprezentanții Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, la o întâlnire de lucru unde am prezentat conținutul inițiativei legislative și ne-am deplasat în zona Obârșia Lotrului pentru a vedea, la fața locului problemele cu care se confruntă administrațiile publice locale, în vederea dezvoltării zonelor turistice din localitățile montane.
Cu toții, au sesizat faptul că nu pot lua parte la realizarea Programului național de dezvoltare a turismului “Schi în România”, că nu pot face investiții în amenajări de pârtii, instalații de transport cablu, pensiuni, stații de iluminat sau prelucrat zăpadă, că turismul montan în România nu are nici o șansă să se dezvolte.
Procedura actuală de scoatere definitivă din fondul forestier național sau din circuitul agricol a terenurilor este greoaie, neclară, birocratică, scumpă, făcând imposibilă transformarea României într-un domeniu schiabil și imposibil de pus în valoare această extraordinară facilitate, ce ne-o oferă natura.
Proprietarii de terenuri din jurul pârtiilor, mulți din Vâlcea, mi-au solicitat ajutorul pentru a le ușura procedurile investițiilor și proiectelor. Alți proprietari, mi-au spus că vor să amenajeze noi zone schiabile. Mulți dintre aceștia, mi-au dat exemplu dezvoltării turistice pe care a cunoscut-o Austria, în urma promovării unor legi în sprijinul investitorilor.

Prin urmare, am inițiat alături de colegii mei acest proiect legislativ, care în curând va deveni lege. O lege care modifică Legea nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a turismului.
Astăzi 26 Martie 2019, am dezbătut-o și votat-o în ședința comună a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și Comisia pentru industrii și servicii.
În lege am reușit să introduc, în anexa privind zonele identificate pentru dezvoltarea domeniului schiabil și practicarea altor sporturi de iarnă, cuprinse în cadrul Programului național de dezvoltare a turismului “Schi în România”, toate zonele din județul Vâlcea cu potențial turistic pe acest program, așa cum mi-au fost ele comunicate de primari (Horezu, Vaideeni, Malaia,Voineasa, Perișani).
Legea în forma adoptată în comisii urmează să intre la votul final în Camera Deputaților (cameră decizională).

Această lege simplifică scoaterea definitivă din fondul forestier și pentru beneficiarii unităților administrativ teritoriale, dar și pentru persoane fizice sau juridice, care nu vor mai trebui să achite sume astronomice statului, o lege care să permită punerea în valoare a imensului potențial turistic al României!
Se vor dezvolta investiții în infrastructura montană, se vor moderniza domenii schiabile, va crește gradul de confort oferit turiștilor, și implicit va înzeci numărul acestora.
Sunt bucuros că am reușit să îmi respect promisiunea făcută celor din zonele montane vâlcene, oamenilor de afaceri ce doresc să investească în acest domeniu, dar și oamenilor ce vor fi beneficiarii acestor servicii.
Sunt bucuros că prin această lege, contribui la dezvoltarea întregii infrastructuri din zonele montane ale țării noastre și la modernizarea României!

Mulțumesc colegilor mei din Camera Deputaților și Senat, care au înțeles importanța modificării acestei legi și au fost și sunt alături de mine în acest demers!
Mulțumesc presei vâlcene pentru sprijin și pentru modul în care face cunoscute inițiativele legislative pe care le-am realizat, dar și pentru modul în care le susțin publicului larg, ea având principalul rol în ce privește transmiterea importanței legilor promovate!
Mulțumesc celor care mă susțin și au încredere în mine! Mulțumesc colegilor mei din grupul parlamentar PSD, care așa cum au promis în campania electorală gândesc și promovează legi benefice oamenilor și îndreaptă România spre normalitate!
De aceea, sloganul nostru “Îndrăznește să crezi în România!”, este cel care, pe zi ce trece, dă încredere, tot mai multor români!

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe