Râmnicu Vâlcea conduce detaşat în topul municipiilor din Oltenia care au accesat fonduri europene în 2018. Se aude la PNL Popescu?

marți, 26 martie 2019

O analiză recent publicată de platforma de presă PressHUB.ro relevă faptul că municipiul Râmnicu Vâlcea se situează pe prima poziţie la atragerea de fonduri europene în anul 2018, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, sumele accesate totalizând 17.953.208 de euro, cu o valoare medie de 152,29 euro pe cap de locuitor.

Conform datelor puse la dispoziţie de directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională, dna Marilena Bogheanu, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea este urmată de Primăria Târgu Jiu (care a reuşit să acceseze, în medie, 102,20 Euro pe cap de locuitor), de Primăria Craiova, (cu o medie de fonduri atrase de la UE de 51 Euro pe cap de locuitor), de Primăria Drobeta Turnu-Severin, cu o cifră similară de 14,33 Euro pe cap de locuitor, şi de Primăria Slatina, cu 0 fonduri atrase în 2018.

Materialul semnat de jurnalista Ramona Olaru de la ”Gazeta de Sud” menţionează şi faptul că cea mai mare sumă atrasă din fonduri europene de la începutul lui 2018 şi până la începutul lui 2019 revine entităţilor din judeţul Vâlcea care au aplicat pe Programul Operaţional Regional 2014-2020: astfel, Vâlcea a atras 157,5 de milioane de euro din fonduri europene pe noul POR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe