PUSCARIE pentru inconstientii care au dat foc padurilor la Malaia!!!

marți, 26 martie 2019

De aproape 3 zile lucrătorii ISU Vâlcea,împreună cu cei de la Obștea de Moșneni Malaia,SVSU Malaia cu sprijinul permanent al administrației locale (primar și viceprimar) au acționat și acționează în comună pentru stingerea unui incendiu,inițial de vegetație uscată,care s-a extins din cauza vântului în pădurea de foioase din zonă.
Este un exemplu care,din păcate,poate fi multiplicat la nivelul întregului județ, despre inconștiența unor semeni de-ai noștri care ,din comoditate ori alte motive,recurg la aprinderea vegetației uscate pentru curățirea unor terenuri,lăsând apoi focul nesupravegheat.
Iar consecințele sunt previzibile și vizibile...
Fac un apel către cetățenii județului să nu mai recurgă la această modalitate de curățire a terenurilor și în egală măsură către edilii localităților județului,care prin serviciile voluntare pentru situații de urgență,pot preveni și stopa din stadiul incipient asemenea practici.
Le cer instituțiilor statului cu rol în ordinea și siguranța publică (Poliție,Jandarmerie) și în egală măsură și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, să aplice cu fermitate legea față de toți cei care prin practici nepotrivite pun în pericol proprietatea ,sănătatea și viața membrilor comunității din care fac parte.
Le mulțumesc tuturor pompierilor vâlceni și altor structuri comunitare, care cu abnegație își pun viața în pericol,pentru a înlătura efectele cauzate de persoane certate cu legea!

Florian Marin, prefectul judetului Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe