Egipt primește finanțare pentru conversiile pe gaz natural comprimat ( CNG)

joi, 21 martie 2019

 

Agenția de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Egipt (MSMEDA) a semnat două contracte pentru conversia a 4.000 de automobile cu motorizare diesel pe gaz natural comprimat (CNG).

 

Contractele au fost semnate de inginerul Tarek Al-Mulla, Ministrul Petrolului și Resurselor Minerale, de doamna Niven Jameh, directorul executiv al Agenției pentru Dezvoltarea IMM-urilor (Agenția pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii) și reprezentanții Cargas și Gastec.

Contractele sunt evaluate la 20 milioane EGP (1,12 milioane USD) și au ca bază inițiativa guvernamentală "Towards Natural Gas -Către gazele naturale". Inițiativa urmărește să ofere sprijin și finanțare pentru încurajarea utilizării vehiculelor ce folosesc gazul natural comprimat.

După semnare, Mulla a spus că intenția Ministerului Petrolului și Resurselor Minerale de a extinde flota pe gaze naturale comprimate a națiunii provine din angajamentul său de a dezvolta și facilita serviciile către cetățeni și de a furniza consumatorilor diferite tipuri de combustibil pe piața locală, cu un cost redus în comparație cu benzina și motorina.

Declarația de presă a Ministerului Petrolului și Resurselor Minerale arată că utilizarea gazelor naturale comprimate este o opțiune "foarte acceptabilă pentru multitudinea de avantaje pe care le ofera.Un metru cub de gaze naturale echivalează cu consumul unui litru de benzină, conduce la creșterea cifrei octanice în cazul gazului natural utilizat ca și combustibil pentru autovehicule, iar utilizarea sa are un impact important pentru mediu deoarece este cel mai sigur tip de combustibil D, subliniind că parteneriatul și cooperarea dintre Minister și Agenția de dezvoltare a proiectului se înscriu în cadrul dorinței sale de a oferi soluții și inițiative practice care să contribuie la accesul facil al cetățenilor la programul de conversie al autoturismelor pentru utilizarea gazului natural comprimat.”

Mullah spune  că utilizarea mai vastă a gazelor naturale comprimate ca și combustibil pentru autoturisme, poate conduce la reducerea presiunii asupra benzinei și a motorinei importate. În plus, sprijinul Statului este justificat de valoarea adăugată adusă comunității prin crearea industriilor manufacturiere care deservesc această activitate și a noilor stații și centre de conversie.

Numărul vehiculelor cu gaz natural comprimat (NGV) din Egipt este de aproximativ 248.000.

Programul de conversie își propune să ridice rata de conversie a vehiculelor la aproximativ 2.600 pe lună, încurajând proprietarii să beneficieze de costurile reduse ale gazului natural comprimat și de accesul la finanțare pentru facilitarea și extinderea infrastructurii stațiilor de alimentare cu CNG și a centrelor de conversie.

La rândul său, președintele executiv al MSMEDA a subliniat că semnarea unor noi contracte de finanțare pentru acest proiect de gaze naturale reprezintă o extindere a cooperării și parteneriatului cu Ministerul Petrolului și Resurselor Minerale, reprezentat de Cargas și Gastec, prin acordarea unui instrument de împrumut cu dobândă redusă proprietarilor de autoturisme și cele mai scăzute dobânzi cu perioade de rambursare prelungite pentru încurajara conversilor.

Până în prezent, MSMEDA a finanțat conversia a 30.500 de mașini, respectiv 25.500 mașini de transport și 5.000 de autoturisme.

Inițiativa "Towards Natural Gas  - Către gazele naturale", lansată în 2018 în colaborare cu Ministerul Petrolului, vizează finanțarea conversiei a 10.000 de vehicule pentru operarea pe gaz natural comprimat și înființarea a 50 de stații CNG.

Egypt_Car-Gas-image-2018-250x167

Gastec - The Egyptian International Gas Technology este una dintre companiile de pionierat în domeniul înființării și funcționării stațiilor de alimentare CNG precum și a centrelor de conversie a vehiculelor pe gaz natural comprimat în Egipt și Orientul Mijlociu.

Cargas este o companie afiliată Ministerului Petroluluiși Resurselor Mineraledin Egipt, ce activează în domeniul conversiilor și realimentării tuturor tipurilor de vehicule pentru a fi alimentate cu gaz natural comprimat ca și combustibil alternativ.

Sursa: http://www.ngvglobal.com/blog/egypt-funds-thousands-of-vehicle-conversions-to-cng-0110

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe