CFR Cluj, de 4 ori campioană a României la fotbal în cei 112 ani de existență

marți, 19 martie 2019

 

Cu două victorii în primele două runde din play-off, 3-1 acasă cu Sepsi și 1-0 pe terenul Viitorului, CFR Cluj își păstrează locul 1 în Liga I și rămâne principala favorită la trofeu și în 2019. Pentru clujeni ar fi cel de-al 5-lea titlu din istorie, însă mai sunt totuși 8 etape până la final, iar următoarea clasată, U Craiova, se află la doar 4 puncte distanță, cele două urmând să se întâlnească în play-off atât la Craiova, pe 7 aprilie, cât și la Cluj, pe 11 mai.

Primul titlu de campioană a României obținut de CFR Cluj a fost cel din ediția 2007/2008, cu Ioan Andone pe bancă și jucători precum Eugen Trică, Cristian Fabbiani, Didi sau Semedo în teren. Feroviarii au câștigat trofeul la doar un singur punct distanță de Steaua București.

În sezonul 2009/2010, CFR începea campionatul cu Toni Conceicao pe bancă, însă portughezul era înlocuit la mijlocul lunii noiembrie de Andrea Mandorlini, acesta din urmă reușind să aducă titlul în Gruia pentru a două oară. La doar 3 puncte distanță, se clasa Unirea Urziceni (campioana din ediția 2008/2009).

Doi ani mai târziu, în sezonul 2011/2012, CFR Cluj începea campionatul cu portughezul Jorge Costa pe bancă, acesta fiind înlocuit la începutul lunii aprilie cu Ioan Andone. Rezultatul? Același ca în 2008! CFR se clasa pe locul 1 la finalul campionatului, din nou la un singur punct de echipa de pe 2, FC Vaslui de această dată, al cărei finanțator, Adrian Porumboiu, a iscat un scandal mare în presă la vremea respectivă, acuzându-l pe Ion Crăciunescu că ar fi încasat sume ilicite de la clujeni.

A fost apoi nevoie de 6 ani și mâna de fier a lui Dan Petrescu pentru ca titlul să ajungă pentru a 4-a oară la Cluj, însă acest lucru s-a întâmplat în ediția 2017-2018, când ardelenii terminau la 4 puncte de FCSB.

Performanța atrage sponsori internaționali

La fel că în cele mai tari campionate din Europa, o echipă precum CFR Cluj, cu 4 titluri de campioană în Liga I la activ și mari șanse să obțină încă unul în 2019, atrage mulți sponsori. NTT Data România, Sportingbet, Autoworld, Acibadem, Multipower, Papilion, Torry Milano și Izvorul Minunilor investesc an de an diverse sume în fotbalul ardelean.

Cel mai de seamă sponsor al grupării feroviare este NTT Data, firmă al cărei logo îl poartă pe piept fotbaliștii CFR-ului la fiecare partidă. La o scurtă căutare pe Google, aflăm că NTT Data Romania este filiala autohtonă a companiei japoneze (înființată în 1988) NTT Data, cu sediul la Tokio, unul din cei mai de seamă furnizori de soluții și software. Cu peste 120.000 de angajați în întreaga lume și o cifră de afaceri de aproximativ 15 miliarde de dolari la nivelul lui 2016, NTT Data se află în topul companiilor din domeniu.

Celălalt nume important de pe echipamentul ,,alb-vișiniilor’’, imprimat pe spatele tricourilor, este cel al agenției de pariuri sportive britanice online Sportingbet (fondată în anul 1997). Alături de CFR Cluj încă din sezonul 2017/2018, acest operator de gambling se număra printre preferații jucătorilor români datorită ofertei de bun venit Sportingbet Bonus de 100% (până la 200 Lei), cotelor și promoțiilor disponibile și, nu în ultimul rând, faptului că oferă servicii pe piața din România de peste 10 ani.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe