Consiliul Director al UZPR: Anonimi periculoşi şi veninoşi au initiat o campanie de denigrare a UZPR

miercuri, 13 martie 2019

 

Sesizat de iniţierea unei campanii de denigrări lansate de pe o adresă falsă, care nu are nicio legătură cu actuala conducere a UZPR-ului, Consiliul Director vine în faţa cititorilor noştri cu următoarele precizări:

  1. Adresa electronică respectivă nu are nicio legătură cu Uniunea noastră, includerea acronimului U.Z.P.R. fiind extrem de abuzivă, aspect care va fi supus unei analize juridice.
  2. Atacurile exprimă frustrarea unor anonimi periculoşi şi veninoşi care invidiază activitatea tot mai bogată, variată şi tot mai vizibilă a uniunii noastre. Înscrierea în UZPR a tot mai multor jurnalişti activi şi reputaţi oameni de presă atrage invidii de neînţeles din partea acestor pucişti. Consiliul Director consideră că membrii UZPR, cunoscători direcţi ai vieţii Uniunii au capacitatea şi puterea de a discerne şi respinge personal minciunile care depăşesc limitele bunului simţ de nesuportat de oamenii de bună credinţă.
  3. Singurul aspect care implică lămuriri este minciuna referitoare la soluţia pronunţată în dosarul nr. 9716/299/2018, prezentată de colportorii din umbră ca un mare eşec juridic. În realitate, s-a cerut înregistrarea Hotărârii Adunării Generale din 28 martie 2018 privind completarea unui loc vacantat din Consiliu Director cu domnul Ionică –Răzvan Onesa, membru supleant. Pentru alte hotărâri nu era necesară înregistrarea de către instanţă. Judecătorul a dispus completarea formalităţilor, însă echipa UZPR-ului a apreciat că, faţă de iminenţa ţinerii Adunării Generale din anul acesta, este mai simplu să se voteze din nou candidatura domnului Onesa, cu satisfacerea tuturor formalităţilor. Completul de judecată a găsit chiar de cuvinţă să facă următoarea precizare: „hotărârea instanţei nu are autoritate de lucru judecat (...) petenta (UZPR- nota noastră) poate reitera cererea formulată urmând (...) să ofere instanţei lămurile necesare şi să suplimenteze probatoriul”. Exuberanţa infantilă cu care denigratorii au preluat o disfuncţie simplă şi uşor de îndreptat, prezentând-o ca pe un mare eşec juridic, dă, o dată în plus măsura ranchiunii şi josniciei cu care este atacat UZPR-ul.
  4. Cu tot dispreţul generat de practicile murdare menţionate, Consiliul Director monitorizează existenţa acestora pentru a reacţiona juridic atunci când va fi cazul. Acesta este punctul de vedere al conducerii legale al UZPR-ului, cât şi atitudinea Consiliului Director pe care o va lua în continuare. Pentru cei dintre dumneavoastră care nu cunosc lansările denigratoare, mincinoase şi calomnioase de pe o adresă fantasmagorică, Consiliul Director precizează faptul că aceşti răuvoitori, în loc să-şi vadă de bătrâneţile lor şi să plimbe în linişte nepoţii pe aleile parcurilor bucureştene, au lansat la peste 100 de adrese acele lucruri care pot crea o confuzie, mergându-se până într-acolo să denatureze realitatea şi să inducă o eventuală discordie.

Noi nu am dorit şi nici nu dorim să lăsăm fără replică decentă, atitudinea ostilă a acestor denigratori, greu de înţeles.

Acest comunicat de presă este semnat de Consiliul Director al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

  Nota UZPR Filiala Vâlcea:

Din experienţa acumulată de-a lungul anilor, cât şi de constatările pe care le-am subliniat la timpul potrivit în ziarul nostru, am observat că sunt câţiva colegi de-ai noştri care de-abea întocmesc dosarele şi vin în faţa conducerii filialei cu întrebarea extrem de neavenită „când intrăm în posesia indemnizaţiei”. Mai mult de atât, sunt şi câteva elemente printre noi care doresc  funcţii de conducere în filială, dar fără să facă absolut nimic.

S-a terminat de mult cu aceste practici total neavenite, care pun într-o lumină nefavorabilă întreaga desfăşurare a activităţii UZPR-ului Filiala Vâlcea.

Suntem convinşi că pe data de 24 martie, a.c., cu ocazia desfăşurării Adunării Generale a UZPR-ului, care va avea o ordine de zi pertinentă şi la obiect, în cadrul discuţiilor se vor pune la punct şi aceste neajunsuri care grevează bunul mers al Uniunii.

 

Nicolae Dinescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe