EXPLOZIV! Manevrele de la vârful AEP: mizele înlocuirii lui Barbu cu Drăghici! Legătura cu șpăgara de la Valcea, Ana Maria Pătru. Nefiresc: trezorierul PSD a fost nășit de fosta șefa a Autorității Electorale Permanente

miercuri, 6 martie 2019

Daniel Barbu a anunțat luni după-amiază că și-a dat demisia din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Fost ministru al Culturii, Barbu a precizat că a luat această decizie „din motive personale”.

De altfel, demisia lui Barbu vine în contextul în care numele acesta este vehiculat pe lista ALDE la alegerile europarlamentare din acest an. Mai exact: potrivit surselor noastre, Daniel Barbu s-ar afla chiar pe locul 2 pe lista formațiunii politice condusă de Călin Popescu Tăriceanu, imediat după euroaprlamentarul Norica Nicolai - noteaza psnews.ro

Mircea Drăghici intră în joc

Trezorierul PSD Mircea Draghici, care a anuntat, sambata, ca isi retrage candidatura pentru postul de ministru al Transporturilor, ar putea fi propus, potrivit unei variante de lucru din cadrul coalitiei, pentru postul de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP).

Facem precizarea că, potrivit regulamentului, candidatul pentru aceasta functie trebuie sa fie votat de plenul Parlamentului, acolo unde PSD si ALDE detin majoritatea.

Legătura lui Drăghici cu șpăgara Ana Maria Pătru

Numele lui Drăghici nu este străin AEP, acesta a mai fost legat până acum de instituție. Concret: potrivit surselor noastre, trezorierul PSD este chiar finul fostei șefe a Autoritatii Electorale Permanente Ana Maria Patru.

Aceeași Ana Maria Pătru care a fost cercetata de Directia Nationala Anticoruptie si trimisa in judecata in doua dosare. In primul, procurorii o acuza de trafic de influenta si spalare de bani, iar in cel de-al doilea de luare de mita.

Mai exact: conform procurorilor, în perioada aprilie-mai 2013, Ana Maria Pătru a pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de 1 milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 a pretins de la aceeaşi persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control. Aceasta a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea firma de software.osta sefa a AEP a primit de la reprezentantul firmei de software, in perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totala de 600.000 euro (in cursul lunii iulie 2013 suma de 400.000 euro, suma remisa si primita intr-o servieta marca Montblanc impreuna cu un instrument de scris aceeasi marca; la sfarsitul lunii noiembrie 2013 suma de 100.000 euro si in cursul lunii martie 2014 suma de 100.000 euro).

In 30 iulie 2013, ea a primit si doua ceasuri de lux in valoare de 49.700 lei, respectiv de 58.500 lei.

In perioada 26 iulie 2013 – 2 noiembrie 2016, Ana-Maria Patru a achizitionat din suma primita, pe numele unei rude, un teren in suprafata de 1.000 de metri patrati la Voluntari, in valoare de 130.000 de euro, precum si un apartament in Constanta, pentru care a platit suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitati, in numerar, cu titlu de avans, diferenta de pret in suma de 5.000 euro fiind achitata prin virament bancar), si aceasta locuinta fiind luata tot pe numele unei rude.

De asemenea, in perioada 2014-2016, ea a facut investitii in suma totala de 437.314,13 de euro, ridicandu-si pe terenul din orasul Voluntari un imobil, pe care l-a si amenajat si dotat.

Drept urmare, mutarea lui Drăghici pe postul de la vârful AEP nu este una deloc surprinzătoare, având în vedere că legăturile sale cu Ana Maria Pătru, fosta șefă a instituției, cea care, așa cum am precizat și mai sus, a cerut de la Siveco un milion de euro si a primit 600.000, pentru a interveni la directorul unei institutii sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma.

Nefiresc: trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost nășit de șefa Autorității Electorale Permanente

Mirele Mircea Drăghici și nașa Ana Maria Pătru/FOTO: flux24.ro

Trezorierul PSD, deputatul Mircea Drăghici, s-a căsătorit cu Georgiana Drăghici (fostă Popescu), în septembrie 2013. Nașă le-a fost Ana Maria Pătru, șefă a Autorității Electorale Permanente la acea dată.

Deputatul Drăghici nu a menționat în declarațiile de avere bunurile soției sale dobândite înainte de căsătorie. De exemplu, în declarația de avere depusă în 2015 a apărut un apartament în București, cumpărat de soția sa în 2012.

Newsweek România a dezvăluit, marți, că peste 1,8 milioane de lei și trei autoturisme de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție.

În calitate de trezorier al PSD, deputatul Mircea Drăghici este direct subordonat șefului său de  partid.Adică lui Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, orice decizie a trezorierului PSD este, practic, o decizie a șefului PSD.Relația lui Drăghici cu Pătru, însă, era absolut neprincipială, câtă vreme deputatul PSD avea în grijă scriptele financiare ale partidului iar Pătru trebuie să verifice aceste documente.

Citește și EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

Ana Maria Pătru: „Am fost nașa. Am fost atunci o perioadă"

Pe 22 septembrie 2013, Mircea și Georgiana Drăghici au fost cununați religios de ÎPS Calinic la capela Palatului Știrbei, din Buftea.Apoi, petrecerea a continuat tot la Palatul Știrbei.

Pe lista invitaților s-au aflat Victor Ponta și Daciana Sârbu, dar și alți pesediști grei: Marian Vanghelie, Dan Șova, Eugen Teodorovici, Robert Negoiță, Miron Mitrea și chiar actualul primar Gabriela Firea.Pe la nuntă au mai trecut fostul primar Cristian Popescu Piedone, Tudor Pendiuc, Andrei Gerea și Simona Bucura Oprescu, conform presei locale.

Nașa familiei Drăghici, Ana Maria Pătru, a declarat pentru Newsweek România că nu mai are nici o treabă cu finul său:"Vă rog să nu mă întrebați pe mine aspecte despre nici un deputat. Nu are rost să discutăm această problemă. Eu nu discut de nici un deputat, de absolut nimic. Eu cu domnul Drăghici nu am discutat de doi ani de zile. Am fost nașa. Am fost atunci o perioadă."

Citește și Dragnea îl apără pe Mircea Drăghici, deși acesta a deturnat banii PSD pentru mașini de lux

Apartament declarat în 2015

La un an de la nuntă, deputatul Mircea Drăghici nu a vrut să menționeze bunurile dobândite înainte de căsătorie de soția sa. Și nici valoare acestora.

„Soția are în proprietate bunuri dobândite înainte de căsătorie a căror valoare nu o cunosc”, a menționat deputatul în declarația de avere din iunie 2014. Deși legea privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice îl obliga să menționeze bunurile, Agenția Națională de Integritate nu a avut curiozitatea să verifice averea deputatului.Pe lângă faptul că nu știa valoarea bunurilor deținute de soția sa, se pare că Drăghici nu știa nici de existența unui apartament din București.

A aflat de abia în 2015, atunci când a declarat că soția sa a cumpărat apartamentul în anul 2012.

Citește și Cine e Mircea Drăghici, trezorierul PSD care folosește Mercedes-urile cumpărate din banii partidului

Pătru promovată de Băsescu, anchetată de DNA

Ana Maria Pătru a fost promovată la conducerea Autorității Electorale Permanente (AEP) pe filieră PDL, în 2007, cu sprijinul președintelui Traian Băsescu.

Înainte de a prelua această funcție, Pătru era vicepreședintele organizației PDL Vâlcea iar presa locală a relatat pe larg despre relația ei de prietenie cu Elena Udrea.În noiembrie 2016, Direcția Națională Anticorupție a acuzat-o pe Ana Maria Pătru de cinci infracțiuni: două de spălare a banilor și trei de trafic de influență. Ea ar fi cerut 210.000 euro pentru derularea în bune condiții a unui contract încheiat de o firmă cu AEP.

Un an mai târziu, procurorii anticorupție au acuzat-o că ar fi primit suma de 600.000 euro de la firma SIVECO pentru a interveni la directorul unei instituții să soluționeze favorabil o investigație legată de firma de software.

Ulterior, Ana Maria Pătru a spus Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, i-a cerut să facă mai multe denunţuri pe numele unor oameni politici precum Elena Udrea, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi Vlad Stoica.

Citește și Un PSD-ist l-a turnat pe trezorierul Drăghici, pentru că ar fi băgat mâna în banii partidului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe