Activități educative ale Asociației pentru Ora de Religie din județul Vâlcea

miercuri, 6 martie 2019

APOR Vâlcea, reprezentată prin doamna președinte profesor Daniela Samoilă, împreună cu directorii Colegiului Energetic din Râmnicu-Vâlcea au desfășurat mai multe activități educative la Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu.

Elevii și profesorii participanți au fost întâmpinați de echipa de muzeografi ai Memorialului Nicolae Bălcescu împreună cu directorul muzeului, domnul prof. Chelcea Antonie. A fost prezentată expoziția de drapele românești din secolele XIX-XX, cu descifrarea însemnelor heraldice de pe fiecare drapel.

A urmat o incursiune în viața cotidiană a unei familii boierești din secolul al XIX-lea prin vizitarea conacului Bălcescu ce adăpostește Muzeul Memorial.

De asemenea, a fost prezentată, de către domnul profesor Tănase Ovidiu, importanța transmiterii către noua generație a faptelor ziditoare de patrie ale înaintașilor noștri.

Ca în fiecare an, activitatea desfășurată la Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu își propune a fi o lecție de istorie interactivă care să contribuie la păstrarea valorilor culturale, istorice, spirituale ale poporului român.

Simțirea românească de veacuri respiră unitate de credință, de limbă, de neam și trebuie să fie piatră de temelie pentru cei ce sunt chemați să ducă mai departe valorile românismului pe care să le arboreze ca pe cel mai de preț stindard al acestui popor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe