Vremea în Valcea în încălzire în următoarele două săptămâni

marți, 26 februarie 2019

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţieie valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 25 februarie – 10 martie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, conform informatiilor furnizate de gds.ro

În Oltenia, vremea va deveni normală termic până pe 27 februarie, când media temperaturilor maxime va atinge 7 grade. În intervalul 28 februarie – 1 martie această medie va crește spre valori de 13…15 grade, dar va scădea în zilele de 2 și 3 martie la 9 grade. În a doua săptămână, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, a căror medie se va situa între 13 și 16 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -3 și 3 grade, exceptând primele nopți, care vor avea o medie a minimelor termice în jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitații slabe, locale, în unele zile ale intervalului 1 – 10 martie.

La munte, pe parcursul primei săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 grade și 3 grade, iar în cea de-a doua săptămână această medie va depăși norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheț, cu valori de la -7 la -3 grade până pe 3 martie. În săptămâna 4 -10 martie, tendința va fi de ușoară creștere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 și -1 grad. Se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales ninsori, în intervalele 26 – 27 februarie și 1- 3 martie, dar local și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe