Profesoara Elisabeta Naghi, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei, felicita organizatorii Concursului TEHNICI MATEMATICE de la Ramnicu Valcea

luni, 25 februarie 2019

 

Dacă vorbim de Tehnici Matematice, ne putem gândi că aceestea au existat încă din antichitate. Matematica s-a născut în jurul aceleiași perioade când omenirea făcea primii pași pentru a cultiva pământul. În general categorisite, au apărut și s-au dezvoltat trei tipuri de matematică: calculul necesar pentru împărțirea culturilor și efectuarea tranzacțiilor, supravegherea necesară pentru gestionarea terenurilor agricole și evenimentele și calendarele periodice astronomice care au determinat anotimpurile pentru agricultură. Acestea au devenit baza pentru matematică așa cum este astăzi, ea studiază structura, spațiul și schimbarea.

Iată-ne  în secolul 21, secol în care inovația tehnologică   transformă fundamental educația și solicită competențe  adaptate locurilor  de muncă. Cuvinte cheie care trebuie sa ne dea de gândit ar fi:

  1. Educație specializată relevantă
  2. Educația de bază de calitate
  3. Inovare în domeniul educației
  4. Curricula secolului 21
  5. Fluență digitală și competențe STEM
  6. Căi de învățare de-a lungul vieții

Și dacă privim proiecțiile pentru  perioada 2016 și 2026 privind ocuparea forței de muncă (Departamentul Muncii, SUA), care anticipează că cele mai importante  20 de ocupații cu cea mai rapidă creștere vor necesita o înțelegere de bază a matematicii și a științei, concursul național Tehnici Matematice, anticipează   acest lucru și  reunește elevi din licee de profil real (ștințe ale naturii) și profil tehnologic și educatorii acestora , la Râmnicu Vâlcea, pentru  a le oferi posibilitatea de a-și demonstra competențele matematice și nu numai, să comunice, să socializeze și  să  se descopere pe ei  înșiși.

Mulțumesc pe această cale  Prefecturii  Vilcea  reprezentă prin doamna subprefect Aurora Gherghina, ISJ Vâlcea  ( inspector școlar general prof Andra Bica și inspectorului școlar , disciplina matematcă, Claudia Diaconescu Armasescu ) , conducerii Colegiului National  Mircea cel  Bătrân, director adjunct Antoanela Farcasanu, sponsorului oficial al concursului  Fundatia ”Dumitru Craciunescu” si inițiatorului concursului, profesorului Florin Smeureanu  pentru tot efortul depus.

Felicit toți elevii participanții, profesorii coordonatori și toți cei implicați lansează invitația, pe această cale, tuturor doritorilor de a le fi alături și în anul 2020, an centenar pentru Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea.

Elisabeta Naghi, inspector general de matematica in cadrul MEN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe