Sparle si soparle, 25.02.2019

duminică, 24 februarie 2019
  • Patronul firmei Ardava SRL, Constantin Vlăduțu, va construi un hotel de lux în Călimănești, urmând să fie unica unitate de acest fel din zonă. Deja, la Primăria Călimănești a fost depusă zilele trecute documentația pentru întocmire plan urbanistic zonal „Desființare vile și construire complex hotelier de 5 stele (hotel 6E, panou publicitar și împrejmuire)”, amplasament pe Calea lui Traian, nr. 489-491, oraș Călimănești. Conform PUG în vigoare, amplasamentul se află în zona balneară și turistică protejată, deținătoare a patrimoniului balnear și de vilegiatură, în clădiri de înălțime mică și medie și regim de construire discontinuu. Construcțiile propuse spre desființare sunt realizate între anii 1925-1930 și nu mai corespund cerințelor actuale de folosință Accesul se va realiza direct din strada Calea lui Traian, iar pe teren se vor amenaja alei și parcări.

 

  • În aceste momente, cei „mai bătuți de soartă” sunt vânzătorii de mărțișoare din Râmnicu Vâlcea (și de oriunde), care sunt nevoiți să îndure geruri și temperaturi scăzute, acum la acest sfârșit de februarie. Oamenii stau afară zi de zi, de dimineața până seara, suportând cu greu frigul, și, de aceea, probabil că primăria nu mai trebuia să le perceapă taxe, raportat la profiturile mici pe care le obțin într-o perioadă de numai două săptămâni!

 

  • Din declarația de avere a primarului comunei Alunu, Cristian Birăruți, aflăm că acesta deține două spații comerciale generoase în satul Ilaciu, o casă de locuit în satul Roșia, plus patru terenuri, toate situate bineînțeles în Alunu. De la Primăria Alunu, Cristian Birăruți a încasat în anul 2017 suma de circa 500 milioane de lei vechi, în timp ce soția lui a ridicat 172 milioane de lei vechi de la firma SC Biri-Trans SRL.

 

  • Pe site-ul Consiliului Județean Vâlcea a fost pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind stabilirea criteriilor de atribuire și a punctajelor în cazul atribuirii directe, pe perioadă determinată, a licenței de traseu pentru efectuarea serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate pe traseele județene cuprinse în programul de transport public județean de persoane prin curse regulate, valabil până la data de 2 decembrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe