Concurs Național „Tehnici Matematice” la Colegiul „Mircea cel Batran ” din Ramnicu Valcea

joi, 21 februarie 2019

 

Concursul Național de Matematică „Tehnici Matematice ”, faza nationala , ediția a XVII-a, se va desfășura la Colegiul Național „Mircea cel Batran ” - Ramnicu Valcea,  sâmbătă, 23 februarie  2019.

La acest concurs participa elevi din  20 de judete.  Competitia scolara se adresează elevilor din clasele IX-XII, profil real, specializarea: ştiinţele naturii şi profilele: tehnic, resurse naturale şi protecţia mediului, servicii. Acest concurs face parte din Calendarul Ministerului Educatiei Nationale, a fost aprobat prin Ordin MEN 3016/09.01.2019 si se organizeaza cu sprijinul MEN, ISJ Vilcea si Colegiului Național „Mircea cel Batran ”, Ramnicu Valcea .

La clasele IX-XI, durata probei scrise este de 2 ore, iar subiectul conţine 3 probleme a câte 3 subpuncte şi la clasa a XII-a de 3 ore, subiectul fiind de tip bacalaureat.

Prin aceasta intrecere scolara se doreste stimularea elevilor de la profilul real – stiintele naturii  si a celor de la profilele din cadrul filierei tehnologice pentru invatarea matematicii si participarea la competitii de talie nationala.

O contributie deosebita la buna organizare la Ramnicu Valcea a acestui eveniment de anvergura nationala au avut-o inspectorul scolar general al ISJ Valcea, Andra Bica si inspectorul de profil, Claudia Diaconescu.

Concursul  „Tehnici Matematice ” se desfasoara atât la nivel local cât şi la naţional.

Tiberiu Pirnau

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe