Sparle si soparle, 18.02.2019

duminică, 17 februarie 2019
  • Individul care răspunde la numele de Cristian Buican se „dă de ceasul morţii” pe la toate televiziunile locale şi prin comunicate de presă supărat de faptul că Guvernul nu ar fi alocat destui bani în bugetul pe 2019 pentru construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti. Vâlcenii trebuie să ştie că auto-intitulatul preşedinte al PNL Vâlcea nu cunoaşte prevederile legale, nu a citit atent bugetul pe 2019, şi nu ştie nimic despre autostrada în cauză, deşi este parlamentar liberal de... peste 3 mandate. Îi spunem noi deputatului Buican că banii alocaţi de Guvern sunt strict pentru cheltuielile din acest an, care presupun noi studii geotehnice, analize pe teren, proiecte tehnice, exproprieri de imobile, în condiţiile în care nu au fost finalizate nici licitaţiile pentru desemnarea firmelor constructoare, iar primele lucrări efective sunt estimate să înceapă în 2020 şi să dureze 5-6 ani. Este evident că, pentru România şi Europa, autostrada Sibiu-Piteşti este de importanţă strategică, care nu mai suportă amânare nici o zi, dar numitul Buican ar face mai bine să nu mai „mintă poporul cu televizorul” în legătură cu acest proiect, finanţat, atenţie, cu 85% din fonduri UE!

 

  • Judeţul Vâlcea pare să fie o zonă blestemată în ceea ce priveşte investiţiile străine directe sau de capital, în ciuda faptului că în Parcul Industrial din Budeşti s-au mai construit prin 2016-2017 câteva fabrici cu fonduri străine. Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în judeţul Vâlcea, în anul 2018 nu a existat decât o investiţie străină importantă, şi anume a turcilor de la Coskunoz MA SRL, în sumă de doar 3 milioane de euro, incomparabil mai puţin cu ceea ce se întâmplă în judeţele vecine nouă (Olt, Argeş şi Gorj), care au atras investiţii externe de ordinul sutelor de milioane de euro în ultimii ani.

 

  • Din noua strategie locală de alimentare cu energie termică a municipiului Râmnicu Vâlcea reiese faptul că, pentru sistemul de transport și distribuție, investițiile propuse în master plan și studiile de fezabilitate pentru reabilitarea rețelelor sunt planificate a se realiza din diverse surse de finanțare până în anul 2028. Investițiile necesare reabilitării ansamblului SACET (Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică) au o valoare totală de 385 milioane RON, din care 204,67 milioane RON pentru sursa CET Govora şi 180,37 milioane RON pentru sistemul de transport și distribuție.

 

  • Stiati ca un parlamentar de Valcea are peste 3000 de oi, raspandite in turme prin toata tara?  Este vorba despre celebrul cioban Cristian Buican, presedintele PNL Valcea, originar din Muntii Perisanului, o zona din nordul judetului Valcea. Ascensiunea ciobaneasca a lui Buican a coincis in mod intamplator cu mandatele multiple de parlamentar. Nu intelegem de ce iubitorul de oi nu si-a trecut averea ovina, ca pe cea bovina a trecut-o, in declaratia de avere? Acelasi deputat liberal este si un apicultor desavarsit, albinele lui zburdand si adunand miere in multe localitati din judetul Valcea. La figurat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe