SC Damila SRL a inceput sa-si redreseze situatia financiara, dupa o perioada de declin

duminică, 17 februarie 2019

 

În cursul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a comunicat că SC Damila SRL a realizat în anul 2017 o cifră de afaceri de 230,7 milioane de lei (50 milioane de euro), venituri totale de 232 milioane de lei, un profit brut de circa 2,1 milioane de lei, iar datoriile totale au atins la data de 31 decembrie 2017 suma de 89 milioane de lei. La finele anului 2017, SC Damila SRL avea un capital social de 2,8 milioane de lei, un număr mediu de salariaţi de 271 de persoane, în timp ce tipul de activitate era „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”. Spre comparaţie, în 2016, SC Damila SRL a avut afaceri de 178,1 milioane de lei, încasări de 178,7 milioane de lei, un profit brut de circa 1,8 milioane de lei, în timp ce datoriile totale au atins la data de 31 decembrie 2016 suma de 79,4 milioane de lei. Din punct de vedere al evoluţiei cifrei de afaceri, SC Damila SRL a înregistrat constant o creştere în perioada anilor 2002-2008, urmând  ca în perioada anilor 2009-2016, societatea să înregistreze o anumită volatilitate a cifrei de afaceri, volatilitate determinată de contextul macroeconomic în care compania şi-a desfăşurat activitatea, de politicile guvernamentale privind capitalul românesc.

Evoluţia cifrei de afaceri a SC Damila SRL în perioada anilor 2009-2016 este oarecum în oglindă cu evoluţia economiei româneşti, perioadă în care în fiecare an au fost reduse cheltuielile cu investiţiile publice, iar investiţiile străine au fost în principal reprezentate de investiţii în echipamente şi utilaje. După o perioadă de dezvoltare şi avânt, specifică perioadei anilor 1992-2008 şi o perioadă de uşoară scădere a activităţii companiei, specifică anilor 2009-2016, SC Damila SRL, graţie investiţiilor proprii efectuate în depozite, magazine, capacităţi de producţie şi facilităţi de logistică se bucură astăzi de premisele necesare unei reveniri stabile pe piaţa materialelor de construcţii. Astfel, compania a planificat pentru anul 2019 o creştere a cifrei de afaceri, după care, începând cu anul 2020, ritmul anual de creştere a cifrei de afaceri să fie de minim 3,5%, în condiţiile unui nivel ridicat de eficienţă şi performanţă. În anul 2012, SC Damila SRL a fost prezentă la cel mai reprezentativ târg internaţional pentru ţevi şi sârmă din oţel (plasă sudată) din Dusseldorf, Germania.

SC Damila SRL a fost fondată în anul 1992 şi îşi are rădăcinile în comuna Măciuca din judeţul Vâlcea. SC Damila SRL, societate comercială cu capital privat, 100% românesc, ocupă un loc important pe piaţa materialelor de construcţii şi finisaje din România, având rol de producător, importator şi distribuitor pentru produsele pe care le comercializează. De-a lungul anilor, SC Damila SRL a dezvoltat un model de business propriu, încercând să înţeleagă cât mai bine piaţa, cerinţele şi exigenţele partenerilor săi, persoane fizice şi juridice, în ceea ce priveşte calitatea şi diversitatea produselor, a serviciilor oferite, siguranţa proceselor operaţionale. Viziunea SC Damila SRL este de a deveni un furnizor de încredere, apropiat de partenerii săi, mulţumită ofertei calitative, diversificate, accesibile, adaptabile noilor cerinţe şi tendinţe. SC Damila SRL are în prezent 9 depozite situate în Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Drăgăşani, Horezu, Bălceşti şi Măciuca, însă datorită investiţiilor efectuate în facilităţi de logistică, livrarea întregii game de produse este posibilă în orice colţ din ţară şi străinătate.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe