Majorarea alocaţiei pentru copii de la 84 la 150 lei, adoptată de Parlament/ Coaliţia vrea reluarea votului

joi, 14 februarie 2019

Parlamentul a adoptat, joi, unde se votează pe articole proiectul de buget, un amendament al PNL care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani,de la 84 de lei la 150 de lei. Grupurile parlamentare ALDE au cerut reluarea votului, din motive tehnice.

„Amendandamentul PNL susţinut de familiile din România, de peste 4.5 milioane de copii a ttrecut. Le mulţumeszc tuturor celor care au votat pentru . Este Victoria societăţii româneşti care a pus presiune pe parlamentarii guvernării care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD. Este amendamentul PNL şi victoria românilor. Amendamentul prevede creşterea alocaţiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au vârsta de 2 şi 18 ani, iar pentru copiii care au vârsta de o lună şi doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocaţie majorată”, a declarat Robert Sighiartău, după votul din plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Parlamentarii au votat amendamentul cu 123 de voturi pentru şi 119 voturi împotrivă.

Prevederea PNL adoptată de Parlament prevede suplimentarea bugetului Ministerului Muncii cu 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiilor copiilor.

„Se propune suplimentarea sumelor prevăzute în Anexa 3/20.01 Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale Titlul 57/ Titlul Asistenţă Socială cu suma de 2.130.528 mii lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copiii, începând de la data de 1 martie 2019”, prevede amendamentul PNL, adoptat de Camerele reunite ale Parlamentului.

Plenul reunit a adoptat bugetul Ministerului Muncii, cu amendamentul admis. Aleşii votează pe anexe proiectul de buget de stat, urmând ca vineri să fie dat vot final pe întregul proiect.

Coaliţia vrea reluarea votului pe amendamentul PNL care majorează alocaţiile pentru copii

Coaliţia PSD-ALDE vrea reluarea votului pe amendatul PNL adoptat, joi de Parlamentul, care prevede creşterea alocaţiei pentru copii de la 84 la 150 lei, deoarece este neconstituţională alocarea sumelor pentru majorare din excedentul bugetar de pensii, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au explicat că amendamentul este inaplicabil deoarece liberalii vor ca sumele pentru creşterea alocaţiilor copiilor să fie luate din excedentul bugetar de pensii, lucru care ar fi neconstituţional. Prin urmare, majoritatea PSD-ALDE va corecta amendamentul pentru ca banii să fie alocaţi din altă parte, au adăugat sursele politice, pentru MEDIAFAX.

Amendamentul a fost susţinut şi de parlamentari din coaliţia de guvernare, UDMR, minorităţi şi neafiliaţi.

Potrivit unor surse politice, au susţinut majorarea alocaţiilor de stat trei parlamentari ALDE, 18 de la UDMR, patru neafiliaţi şi trei aleşi ai PSD. De asemenea, trei parlamentari ai n minorităţilor au votat „pentru” amendamentul propus de PNL.

Autorul amendamentului, deputatul PNL Robert Sighiartău, a anunţat după adoptarea, în plen a prevederii propuse de el, că în cazul reluării votului pe acest amendament PNL va ataca la CCR proiectul de buget de stat.

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe