Senatorul PSD de Vâlcea, Bogdan Matei: Proiectul privind integrarea copiilor cu dizabilități în sistemul de învățământ a devenit lege!

miercuri, 13 februarie 2019
Proiectul privind integrarea copiilor cu dizabilități în sistemul de învățământ a devenit lege!
Acest proiect de modificare a legii învățământului a fost inițiat de senatorul de Vâlcea, Bogdan Matei, actualul ministru al  tineretului și sportului, alături de senatorul Ioan Narcis Chisăliță, proiect care a fost adoptat și publicat în Monitorul Oficial.
Legea învățământului va fi modificată în sensul că pentru copiii cu cerințe educaționale speciale sau nedeplasabili din motive medicale, se poate organiza învățământ la domiciliu sau pe lângă unitățile de asistență medicală. În mod excepțional, pentru copiii cu dizabilități locomotorii, se vor achiziționa elevatoare sau procesul instructiv educativ se va desfășura în mod obligatoriu într-o sală de clasă la parterul unității, în vederea integrării acestora în învățământul cu frecvență! Cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabileşte anual prin hotărâre a Guvernului, iar bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe