Deputat Ovidiu Popa (PSD): PSD a diminuat bugetul partidelor politice cu 140 milioane de lei, bani pentru programul „Masa caldă în şcoli”

miercuri, 13 februarie 2019

„Iohannis a uitat că în 2017, partidul său cerea și vota cu două mâini suplimentarea bugetului pentru finanțarea partidelor politice. Astăzi, președintele PSD Liviu Dragnea a propus, iar comisia de Buget a aprobat, diminuarea acestui buget cu 140 milioane de lei. Banii vor fi transferați către Educație, pentru infrastructura necesară derulării Programului Guvernamental “Masă caldă în școli”. Astfel dezbaterea parlamentară aduce mai multe beneficii pentru cetățeni: mai puțin la marile servicii secrete și mai mult pentru sănătatea celor mici, mai puțin la partide și mai mult pentru educația copiilor din România”, susţine deputatul Ovidiu Popa

În acest an, ne concentrăm pe investiţii, mai spun el, unde s-au alocat în plus peste 15 miliarde lei față de 2018, din care 6 miliarde merg direct la infrastructura de transport.

„Urmează educaţie cu o creștere de 9,8 miliarde și sănătatea care primește în plus 6 miliarde. În același timp, ne respectăm graficul promis pentru creșterea veniturilor românilor. Crește salariul minim cu 10%, iar salariul mediu NET pe economie va ajunge la 3.805 lei, cu peste 50% față de 2016. De la 1 septembrie crește și punctul de pensie cu 15%, iar pensia minimă ajunge la 704 lei, cu 10% în plus. Bugetele comunităților locale vor crește și ele: la consiliile județene de la 250 la 450 lei/locuitor (dar max. 275 mil. pe județ), iar la primăriile de comună de la 750 la 1.000 lei/locuitor. Nicio primărie de municipiu nu va avea mai puțin de 12 milioane lei (cu 7 mil. în plus), niciuna de oraș nu va avea buget mai mic de 6 milioane (cu 3 mil. mai mult) și fiecare primărie de comună va avea cel puțin 2 milioane lei (în plus cu 1 mil. față de 2018). Chiar dacă vor prelua de la Guvern unele cheltuieli sociale de 6,3 mld., pentru acoperirea lor autoritățile locale vor primi o sumă de 11,4 mld. lei din TVA”, spune parlamentarul vâlcean.

Ovidiu Popa, deputat PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe