Sparle si soparle, 11.02.2019

duminică, 10 februarie 2019
  • Ferit de ochii locuitorilor din oraşul Berbeşti, baronul liberal Vintilă Chelcea şi-a MAJORAT „pe şestache” salariul, ajungând să încaseze în prezent de la primărie suma de peste 120 milioane de lei vechi pe lună, în condiţiile în care lumea se zbate într-o sărăcie cruntă. Din aceşti bani, primarul Chelcea spune că 15% reprezintă „spor implementare proiecte”, dar toţi oameni din Berbeşti nu au văzut nici un proiect major cu fonduri europene implementat de acesta în localitate în ultimii ani şi nici o investiţie pentru îmbunătăţirea vieţii celor care trăiesc zi de zi în „oraşul” Berbeşti.

 

  • Caz unic în ţară care a pus în dilemă juriştii şi conducerea de la Consiliul Judeţean Vâlcea! Înainte cu o zi de şedinţa CJ Vâlcea, desfăşurată la sfârşitul lunii trecute, avocatul Dinu Constantinescu, administratorul special al CET Govora, a făcut o cerere scrisă în care a solicitat să... nu-i fie majorată indemnizaţia la suma de 166 milioane de lei vechi, fapt ce a dus la retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi. Potrivit preşedintelui Costi Rădulescu, în acest caz, legea este foarte clară şi indemnizaţia administratorului special trebuie să fie echialventă cu cea a unui vicepreşedinte. Conform prevederilor Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, coroborate cu cele din Hotărârea Guvernului nr. 937/2018 pentru stabilirea salariului de bază minim brut în ţară garantat în plată şi ale Dispoziţiei nr. 667/18 decembrie 2018, începând cu data de 1 ianuarie 2019 indemnizaţia lunară brută a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Vâlcea este în sumă de 3.600 de euro.

 

  • În conformitate cu ultima declaraţie de avere publicată, directorul societăţii de transport persoane SC ETA SA, Andi Ştefan Davidescu, a ridicat în anul 2017 suma de 550 milioane de lei vechi, sub formă de salarii, iar soţia sa a realizat venituri de peste 1,1 miliarde de lei vechi din calitatea de medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. La Banca Transilvania, Andi Ştefan Davidescu are strânsă suma de circa 10.000 euro, iar la capitolul bunuri mobile şi imobile mai includem două autoturisme (BMW şi Mercedes), o rulotă Thruneicker, o motocicletă Suzuki, o casă de locuit, un apartament şi un teren (toate în Râmnicu Vâlcea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe