SEMNAL DE ALARMA! CET Govora se află într-o situație dificilă din cauza creșterii de peste patru ori a prețului la certificate de gaze cu efect de seră!

miercuri, 6 februarie 2019

Parlamentarii valceni trebuie sa se implice toti, in frunte cu presedintele PSD si CJ Valcea, Constantin Radulescu, si primarul Mircia Gutau sa ajute CET Govora, societatea de distributie a agentului termic in municipiul Ramnicu Valcea.

CET Govora se află într-o situație dificilă din cauza creșterii de peste paru ori a prețului la certificate de gaze cu efect de seră. CET GOVORA TREBUIE SA PLATEASCA 25 DE MILIOANE DE EURO!!! Potrivit surselor noastre, CET Govora se afla in IMPOSIBILITATE ECONOMICA sa achite aceste certificate, iar viitorul apropiat este previzibil catastrofal! Factorii de raspundere din alte judete, Gorj si Hunedoara, s-au implicat FERM sa-si ajute societatile economice cu acelasi profil: Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara. Astfel, Ministerul Energiei a inițiat demersuri pentru începerea consultărilor cu Comisia Europeană în vederea identificării unor mecanisme financiare de tip “contract de diferență” pentru energia produsa de Complexul Energetic Oltenia, necesare acoperirii costurilor de certificate de gaze ale societății. Altfel spus, Complexul Energetic Oltenia ar putea primi un ajutor de stat, dacă va fi de acord și Comisia Europeană, prin intermediul unui mecanism numit care să acopere costurile cu achiziția certificatelor de gaze cu efect de seră. CE Oltenia se află într-o situație dificilă din cauza creșterii, de peste trei ori, a prețurilor la certificate. Alte două companii cu probleme, care vor fi ajutate prin acelasi mecanism, sunt Complexul Energetic Hunedoara și Compania Națională a Uraniului.

Despre CET Govora nu se spune nimic in aceste documente guvernamentale! De ce?! Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Constantin Radulescu, ne-a declarat ca stie situatia si ca a intreprins demersuri pentru ca si energia produsa de CET Govora sa fie subventionata de stat, printr-un ajutor de stat negociat cu oficialii europeni. Falimentul CET-ului ar insemna o TRAGEDIE ECONOMICA pentru intregul judet, angrenand in acest dezastru si alte societati de pe platforma chimica valceana: Uzinele Sodice Govora, OLTCHIM… Zeci de mii de locuri de munca sunt puse in PERICOL! Speram ca demersurile oficialilor valceni sa aiba ecou la nivel guvernamental! In caz contrar…

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe