Constantin Radulescu: Consiliul Judeţean Vâlcea a decis utilizarea sumei de 22 milioane lei pentru finanţarea unor investiţii urgente în 2019

miercuri, 6 februarie 2019

 

La sfârşitul lunii trecute, presedintele Consiliul Judeţean Vâlcea, Constantin Radulescu, a decis utilizarea unor sume totalizând 22 milioane de lei din excedentul bugetului local şi din Fondul de întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare, pentru finanţarea investiţiilor pe anul 2019. În prezent la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea se află în derulare din anul 2018 mai multe obiective de investiţii, care urmează a se continua în anul 2019. Având în vedere necesitatea continuării şi finalizării lucrărilor de înlăturare a calamităţilor naturale, a cofinanţării proiectelor realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi Fondul de Intervenţie, a întocmirii de noi documentaţii tehnico economice, precum şi pentru continuarea şi finalizarea unor obiective de investiţii începute în anii anteriori, Direcţia Tehnică în baza Notei de fundamentare nr. 657/16.01.2019, aprobată de ordonatorul principal de credite, solicită alocarea de fonduri pe anul 2019, în valoare totală de 7.791.613 lei. De asemenea, Direcţia Generală Programe şi Relaţii Externe a solicitat alocarea de fonduri din excedentul bugetului local, în valoare totală de 8.728.115 lei şi în valoare de 2.400.000 lei pentru realizarea proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice - Etapa II”, din Fondul de întreţinere, înlocuire şi Dezvoltare.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea a solictat CJ Vâlcea alocarea de fonduri în valoare totală de 37.360 lei pentru achiziţionarea unei maşini de gătit alimentată cu gaz metan, cu opt ochiuri, 2 cuptoare statice GN structură inox, cu sistem de supraveghere flacără, aprindere piezo-electrică, robineţi cu valve de siguranţă, temperatură reglabilă la cuptoare, putere nominală de 7.5 kw echivalent gaz metan cu montaj CIA Zătreni - şi pentru realizarea lucrărilor de branşament la reţeaua publică de apă - Centrul de îngrijire şi Asistenţă Lungeşti. Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, solicită dotarea cu aparatură medicală, întrucât cea existentă este uzată fizic şi moral, necesitând costuri de întreţinere foarte mari. Valoarea totală a aparaturii este în cuantum 3.125,79 mii lei şi va fi achiziţionată astfel: din veniturile proprii ale spitalului, se vor utiliza 1.925,79 mii lei; din excedentul bugetului propriu al judeţului Vâlcea, se va utiliza suma de 1.200.000 lei.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti a propus alocarea din excedentul bugetului propriu al judeţului Vâlcea a sumei de 950.000 lei, pentru realizarea de investiţii. Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti a propus alocarea din execedentul bugetului propriu al judeţului Vâlcea a sumei de 850.000 lei, pentru realizarea de investiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe