Sparle si soparle, 04.02.2019

duminică, 3 februarie 2019
  • Având în vedere că în ultimele două luni a fost o iarnă grea, cu perioade de zăpezi şi geruri, peste 25-30% din reţeaua de drumuri naţionale (inclusiv DN 7 pe Valea Oltului), judeţene şi comunale din judeţul Vâlcea a fost afectată la nivelul asfaltului, fiind pline de gropi sau denivelări. Dacă mai considerăm că mai este cel puţin o lună de iarnă, acest procent de drumuri distruse va creşte şi mai mult, fapt ce va crea mari probleme şoferilor. De aceea, se impune ca oamenii din primării, RAJDP sau Secţia de Drumuri Naţionale să fie pregătite să intervină cât mai urgent cu lucrări de plombări sau covoare asfaltice acolo unde se impune şi unde vremea permite acest lucru!

 

  • Chiar dacă Balul Primăriei nu a mai fost organizat anul trecut în Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău a dat asigurări că evenimentul va avea loc în acest an, în luna decembrie, dar nu la Sala Sporturilor, ci la Ramada Events, din cadrul noului Hotel Ramada, aflat în centrul oraşului. În acest fel, primăria nu mai cheltuieşte bani grei cu amenajarea şi decorarea Sălii Sporturilor, deoarece la Ramada Events vor fi toate condiţiile pentru desfăşurarea Balului Primăriei, iar numărul de locuri se poate extinde până la 1000. Despre noul Hotel Ramada mai putem spune că acesta va fi inaugurat, cel mai probabil, în jurul datei de 1 martie, după ce se va termina de amenajat cele două trotuare, va schimba iluminatul public şi va asfalta parcarea din faţa hotelului.

 

  • Din nou, consilierul judeţen liberal Gheorghe Folea a făcut un gest care o să-l „scoată din sărite” pe deputatul de „mucava” Cristian Buican, preşedintele (!) PNL Vâcea. La şedinţa Consiliului Judeţean, desfăşurată joi, 31 ianuarie, din proprie iniţiativă, doctorul Folea i-a oferit... un cadou consistent preşedintelui CJ Vâlcea, Costi Rădulescu, legat de faptul că şeful PSD Vâlcea şi-a aniversat pe 16 ianuarie 2019 ziua de naştere. Or, toată lumea ştie că deputatul Buican şi Costi Rădulescu sunt nişte aprigi adversari politici...

 

  • Din diverse motive, reînhumarea osemintelor descoperite în zona localității Perișani, aparținând unor militari români căzuți la datorie în Primul Război Mondial nu a putut avea loc până la sfârșitul anului trecut. În aceste condiții, prefectul Florian Marin a convocat zilele trecute o ședință operativă, la care s-a convenit ca, după stabilirea detaliilor tehnice, referitoare la amenajarea locurilor de reînhumare în Perișani, ceremonia militar-religioasă ocazionată de acest eveniment să aibă loc cel mai târziu la mijlocul lunii aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe