Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului: Rugăciune și binecuvântare în Parohia „Adormirea Maicii Domnului”- Bujoreni

duminică, 3 februarie 2019

 

În Duminica a 32-a după Rusalii, 3 februarie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Bujoreni, Protoieria Călimănești.

Evanghelia Duminicii a 32-a după Rusalii (Sf. Ev. Luca 19, 1-10) relatează întâlnirea mai marelui vameșilor din Ierihon, Zaheu, cu Mântuitorul Hristos, în urma căreia vameșul, împătimit după averile pământești trecătoare, se pocăiește și caută îndreptarea sa.

„În Evanghelia de astăzi avem exemplul unui om care era păcătos și care a devenit drept înaintea lui Dumnezeu, prin pocăința pe care a făcut-o și prin hotărârea lui de a se îndrepta. Vameșii erau socotiți ca fiind oameni păcătoși, așa precum vedem și din pilda «Vameșului și a Fariseului», în care fariseul îl desconsidera pe vameș și cu fală mulțumea lui Dumnezeu că nu este asemenea vameșului păcătos. Acești vameși erau disprețuiți pentru că luau cu nedrept ceea ce nu li se cuvenea. Dar acest om din Evanghelia de astăzi este un exemplu pentru fiecare dintre noi, pentru că el ne învață ce trebuie să facem ca să ne mântuim, ca să ne îndreptăm înaintea lui Dumnezeu. Atât de mare a fost surprinderea acestui vameș de venirea Domnului Hristos în casa sa încât, nu numai că s-a pocăit și a hotărât să nu mai păcătuiască, dar a și promis ca acelor oameni pe care i-a nedreptățit să le dăruiască împătrit înapoi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop Varsanufie a mulțumit credincioșilor prezenți pentru împreuna rugăciune și i-a îndemnat să păstreze nădejdea mântuirii, în pofida încercărilor vieții.

„Ne bucurăm că ați înălțat rugăciuni lui Dumnezeu pentru dumneavoatră, pentru cei care vă sunt apropiați și pe care îi purtați în inimă și în suflet. Dumnezeu să vă dea putere să aveți nădejdea mântuirii și să treceți peste toată purtarea cea rea și peste ispite, ca să ajungeți la limanul mântuirii. Așa ne învață Mântuitorul Hristos că se întâmplă cu toți cei care poartă numele Său, adică se numesc creștini, care păstrează credința cea adevărată, în care ne-am născut, am crescut și pe care suntem datori să o mărturisim mai departe”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Părintele paroh Marcel Tănasie a mulțumit Părintelui Arhiepiscop Varsanufie pentru binecuvântarea credincioșilor și slujire.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Bujoreni este monument istoric, forma actuală a locașului de cult datând din anul 1812. Ansamblul iconografic păstrează scene din pictura originală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe