Solicităm profesionalism din partea Poliției Vâlcea! Zeci de vâlceni reclamă o escrocherie cu excursii false!

joi, 31 ianuarie 2019

 

Solicităm profesionalism din partea Poliției Vâlcea! Zeci de vâlceni reclamă o escrocherie cu excursii false!

Păgubiții sunt disperați!


Daniela Vasilica Matei și Nicolae Matei au dezvoltat o afacere de “turism”. Au început prin a face excursii, în special cu pensionari, la mânăstiri din județ și din țară. Pelerinajele le-au adus și clienți care de multe ori nu se mai uitau la sumele suplimentare cheltuite și care i-au crezut de bună credință pe soții Matei.
Când aceștia au ajuns să aibă încrederea unui număr mare de persoane au pus la cale o afacere dubioasa de proporții - scrie evenimentvalcean.ro. Nimeni nu știe încă exact numărul persoanelor păcălite, dar acesta trebuie să fie mare din moment ce pe rețelele de socializare se plânge din ce în ce mai multă lume, iar pe mailurile unor redacții, printre care și a noastră, crește numărul celor care trimit fotocopii de pe chitanțe și ne povestesc cum au luat țeapă. Unii ne-au scris chiar despre pagube mai vechi, bani dați împrumut celor doi cu mai multă vreme în urmă pe care nu i-au mai văzut înapoi.
În toamna anului trecut familia respectiva a anunțat că face o excursie la Iersualim de 7 zile și a oferit un preț foarte bun față de cele existente pe piață. Atrași de posibilitatea de a vedea locurile sfinte din Israel, mulți oameni au făcut eforturi financiare, s-au și împrumutat, pentru a achita cei 500 de euro necesari excursiei fantomă.


Dana Matei le-a dat celor înscriși chitanțe și i-a pus să își scoată pașapoarte. La un moment dat i-a anunțat pe unii că excursia se amână cu câteva zile, pentru că unii din cei înscriși nu au actele în regulă. Într-un final și-au închis sediul firmei pe care îl aveau închiriat, nu au mai răspuns la telefoane și nici la mesajele pe facebook și au plecat cu banii celor păcăliți.
Unii păgubiți au fost sunați și li s-a spus că excursia nu s-a mai putut face și că vor primi banii înapoi în câteva zile.
De atunci s-au scurs câteva luni și nimeni nu a primit vreun leu înapoi.
Cadre didactice, cadre medicale, funcționari publici și pensionari se află în rândul victimelor.
Investigând cazul, am aflat că este posibil ca Nicolae Matei să fi cheltuit banii  sau o mare parte din aceștia pentru plata unor aventuri...


Unele persoane păgubite spun că deși au depus de mai multă vreme reclamații,  nu s-a deschis urmărirea penală împotriva făptuitorilor și că ancheta este tergiversată...
Cunoscând profesionalismul polițiștilor vâlceni, refuzăm să luăm în calcul această variantă, dar solicităm public Poliției și Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea să ne comunice în ce stadiu se află ancheta în acest caz evident de escrocherie.

“Distribuiți, vă rog!! ATENȚIE la această femeie Matei Daniela Vasilica care organizează excursii fantomă, ia bani de la oameni și nu îi duce în nici o excursie. Soacra mea împreuna cu mama ei au dat bani pentru excursia de la Ierusalim 1000€ acestei femei și în ziua cu excursia le-a sunat că nu se mai organizează și că le da bani înapoi într-o săptămână, a trecut săptămâna și femeia și-a închis telefoanele și ne-a blocat pe facebook. Am aflat de încă 2 femei bătrâne care au dat tot 1000€, au făcut împrumut la CAR-ul pensionarilor pentru a merge în excursie. Vă rog să distribuiţi pentru a afla dacă mai sunt oameni în situația noastră și să facem ceva pe cale legală. Îmi cer scuze că postez aici, dar poate așa mai aflăm daca mai sunt bătrâni pacăliți de această femeie! O zi bună! Avem contracte şi chitanțe date de această femeie” – Alexandra Dumitru.


“Suntem multe persoane care am depus plângeri la parchet şi ce s-a rezolvat! Nimic! Aşa dacă doamna face o plângere si cere si verificarea dosarelor ei poate atunci face pușcărie, bine ar fi să facă şi să numai păcălească oameni! Nu s-a săturat de păcălit!” – Cristina Simon.

VOM REVENI CU AMĂNUNTE!

Sursa: https://evenimentvalcean.ro/solicitam-profesionalism-din-partea-politiei-valcea-zeci-de-valceni-reclama-o-escrocherie-cu-excursii-false/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe