ATENTIE! Centrul Militar Judetean Vâlcea recrutează personal pentru instituţiile militare de învăţământ

miercuri, 30 ianuarie 2019

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar județean Vâlcea, activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2019/ 2020, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul Râmnicu Vâlcea şi judeţul Vâlcea cu o ofertă educaţională generoasă:

600 de locuri   pentru  învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 Colegii Naţionale Militare:

  1. Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 120 locuri;
  2. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba- 120 locuri;
  3. Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava- 120 locuri;
  4. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj- 120 locuri;
  5. Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța, judeţul Constanța – 120 locuri;

Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019

678 de locuri pentru  învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din:

  1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 313 locuri;
  2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 245 locuri;
  3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – 120 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani  împliniţi în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019.

399 locuri pentru  învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit:

  1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 323 locuri;
  2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 76 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 35 de ani  împliniţi în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019

909  locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor  alcătuit din:

  1. Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu”, Sibiu – 264 locuri;
  2. Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă„, Braşov – 184 locuri;
  3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa – 108 locuri;
  4. Academia Tehnică MilitarăBucureşti – 219 locuri;
  5. Institutul Medico – MilitarBucureşti – 60 locuri ( 40 locuri medicină generală, 10 locurimedicină dentară, 10 locuri);

                                                  (şi Târgu Mureş) – 50 locuri medicină generală;

  1. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti – 8 locuri

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019.

Pentru anul de învăţământ 2018/ 2019 sunt scoase la concurs:

7  locuri pentru formarea ofiţerilor în activitate – filiera indirectă la Școala de Aplicație pentru Logistică ”Constantin Zaharia”, Chitila, ofiţeri – Căi ferate – 7 locuri;

Termenul limită de depunere a dosarului este 03.04.2019.

Pentru anul de învăţământ 2018/ 2019 sunt scoase la concurs   30 locuri pentru formarea subofiţerilor în activitate – filiera indirectă la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Piteşti , Sat Boboc, jud. Buzău – rachete și artilerie antiaeriană – 30 locuri.

Termenul limită de depunere a dosarului este 08.02.2019.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar  Județean Vâlcea;

– efectuarea unui examen medical la Spitalul Militar de Urgență ”Ion Jianu” Pitești;

– definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar  Județean Vâlcea;

– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Alba Iulia;

– participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul/sectorul Vâlcea, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar  Județean Vâlcea, situat în Râmnicu Vâlcea, strada Tudor Vladimirescu, nr. 29-31, sau strada M. V. Popescu, nr. 8, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0250739601, int. 312, 189 sau 0250733985.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

 

COMANDANTUL CENTRULUI MILITAR JUDEȚEAN VÂLCEA

Locotenent-colonel

IULIAN-CONSTANTIN I. TRUȘCĂ (FOTO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe