Primarul Mircia Gutău: ”Să arătăm prin fapte că suntem români extraordinari și buni europeni”!

sâmbătă, 26 ianuarie 2019

România sărbătorește 160 de ani de la Unirea Principatelor în contextul deosebit al deținerii, în premieră, a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Este un frumos arc peste timp, care unește două momente extraordinare.

Primul este cel din 24 Ianuarie 1859, când Țara Românească și Moldova au făcut istorie prin determinare politică, consens popular și iscusință diplomatică, devenind România cea Mică, precursoarea României Mari de la 1 Decembrie 1918.

Al doile moment reprezintă un prilej și o șansă ce nu pot fi ratate, în care românii - deopotrivă cetățeni sau guvernanți - pot arăta întregii Europe că au și competența necesară, și meritele de a ocupa o astfel de poziție în fruntea Consiliului Uniunii.

Putem cinsti reușitele înaintanșilor și marile înfăptuiri ale istoriei naționale prin discursuri și manifestări festive, dar mai important estesă onorăm astfel de momente prin ceea ce facem, fiecare dintre noi, în orice clipă a vieții noastre.Dăruirea în meseria pe care o practicăm, grija față de casa noastră - fie că este vorba de locuința sau de orașul în care trăim - și dorința de a-l ajuta pe ce de lângă noi, sunt tot atâtea moduri în care putem cinsti, în fiecare zi, glorioasa noastră istorie.

Să ne bucurăm, așadar, împreună de împlinirea istorică de acum 160 de ani, precum și de toate celelalte momente frumoase ale devenirii națiunii noastre, arătând, prin fapte, că suntem români extraordinari și buni europeni.

La mulți ani, România!

La mulți ani, Vâlcea și Râmnicu Vâlcea!

La mulți ani, tuturor românilor!

Mircia Gutău-Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe