O locuință inundată, alte 10 sunt în pericol, la Băbeni. Pârâul a ieșit din matcă

sâmbătă, 26 ianuarie 2019
Rau

O locuință din orașul Băbeni a fost inundată, iar alte 10 gospodării sunt în pericol, sâmbătă după-amiază, după ce pârâul Stăncălău a ieșit din matcă, ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore.

„În localitatea Băbeni, sat Răioasa, din cauza debitului mare pe pârâul Stăncălău, apa a refulat prin barbacane, inundând terenul agricol din apropiere, o gospodărie şi punând în pericol alte aproximativ 10 gospodării. (...) Intervin ISU, ABA Olt, SVSU”, a transmis inspectorul-şef al ISU Vâlcea, Dan Pascaru, citat de Agerpres.

El a precizat că problema pe pârâu a fost soluţionată, pompierii intervenind în prezent pentru evacuarea apei din gospodăria afectată şi de pe terenul agricol din apropiere.

Zona afectată este una cunoscută de autorităţile din Vâlcea, în ultimii ani aceasta fiind de mai multe ori inundată. Ultima dată a fost afectată în vara anului trecut, când zeci de gospodării au fost năpădite de apele pârâului Stăncălău, aproximativ 150 de oameni fiind nevoiţi să-şi părăsească de urgenţă locuinţele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe