Localități fără curent, inundații și trafic îngreunat, în Vâlcea

sâmbătă, 26 ianuarie 2019

 Mai multe localități au rămas fără energie electrică, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă sub un Cod Galben de vreme severă, în județul Vâlcea.

Aproximativ 1.400 de gospodării din cinci localităţi vâlcene erau, vineri dimineaţa, fără energie electrică, în urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în ultimele două zile în judeţ, cantităţile de precipitaţii sub formă de ploaie, căzute în acest interval, fiind de până la 61,8 l/mp (la Băile Olăneşti), în timp ce stratul de zăpadă a ajuns la 125 de centimetri în zona Obârşia Lotrului, informează Prefectura Vâlcea, citata de dcnews.ro

Potrivit sursei citate, consumatorii afectaţi de întreruperile de energie electrică sunt din localităţile Mălaia, Voineasa, Sineşti, Măciuca şi Stăneşti, echipele operatorului din aceste zone intervenind pentru soluţionarea avariilor înregistrate. De asemenea, trei drumuri - DN 7 A, km 40+000 - 86+601, Voineasa - limită judeţ Hunedoara; DN 7 D, km 4+000 - 31+360, Grebleşti - limită judeţul Argeş şi DN 65 C, km 40+00 - 111+400, Bălceşti - Popeşti - Horezu, sunt acoperite cu zăpadă, circulaţia fiind îngreunată. Pe celelalte drumuri din judeţ se circula vineri în condiţii de iarnă, administratorii acestora intervenind în cursul nopţii pentru menţinerea lor în stare de viabilitate.

Gospodării inundate, intervenția autorităților

 

'Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor naţionale, s-a intervenit cu un număr de 56 utilaje, acţionându-se cu 441 tone material antiderapant. Pe reţeaua de drumuri judeţene, RAJDP Vâlcea a intervenit în zona Călimăneşti, Horezu, Tătărani şi Drăgăşani - Lădeşti cu utilaje specifice, fiind răspândită o cantitate totală de 250 tone material antiderapant (nisip şi sare)', se arată în informarea transmisă de Prefectura Vâlcea.

Din cauza precipitaţiilor înregistrate joi, trei gospodării din Livezi, Buneşti şi Mihăeşti au fost inundate, pompierii intervenind şi pentru evacuarea apei de pe Drumul Naţional 7, în localitatea Călimăneşti, unde partea carosabilă a fost inundată seara, pe o lungime de circa 50 ml, îngreunând traficul rutier în zona respectivă. Judeţul Vâlcea se află vineri sub Cod Galben de vreme severă, în intervalul orar 10.10 - 12.00 fiind aşteptate precipitaţii mixte care vor determina depuneri de polei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe