Şcolile vor fi închise vineri din cauza gripei. Specialiştii au declarat a doua săptămână epidemică

miercuri, 23 ianuarie 2019

   

Ministerul Educaţiei a decis suspendarea cursurilor în învăţământul preuniversitar din România vineri, 25 ianuarie, după ce specialiştii au declarat săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a doua săptămână cu caracter epidemic, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute crescând cu peste 20% faţă de estimări, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Sănătăţii.

Dacă şi săptămâna viitoare se vor depăşi estimările, va fi declarată epidemie de gripă - mentioneaza zf.ro

„Vom continua să supraveghem atent evoluţia gripei în toată ţara. Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continua triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare, odată cu realuarea activităţii în unităţile şcolare. Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare, iar pe parcursul celor patru zile libere  să evite expunerea copiilor în colectivităţi”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va achiziţiona circa 25.000 de doze de vaccin gripal, iar săptămâna viitoare estimează ca acestea să ajungă în cabinetele medicilor de familie.

Pentru sezonul 2018-2019, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,3 milioane de doze de vaccin gripal, iar peste 1,2 milioane de pacienţi au fost vaccinaţi.

„Recomandăm populaţiei să aplice cu rigurozitate recomandările specialiştilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal: consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare, izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemanatoare gripei. Respectarea etichetei tusei şi a strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului), igiena adecvata a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului. Purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical, continuarea vaccinarii antigripale”, se arată în comunicatul ministerului Sănătăţii.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe