Sparle si soparle, 21.01.2019

luni, 21 ianuarie 2019
  •  Anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a solicitat în justiție ca CET Govora să-i plătească 182 milioane lei, reprezentând banii datorați pe exploatările miniere Berbești și Alunu, conform contractului de transfer de afacere încheiat în martie 2015. În urmă cu 4 ani, ca urmare a unei decizii luate la nivel guvernamental, CET Govora a preluat de la Complexul Energetic Oltenia exploatările miniere Berbești și Alunu, cu tot cu efectivul de personal de peste 1.000 de mineri, în schimbul asumării angajamentului de a-și achita datoriile istorice către CE Oltenia pentru livrările de cărbune neplătite din trecut.

 

  • Primarul liberal din Mateeşti, Valerian Alexie, continuă să sfideze Agenţia Naţională de Integritate şi să fie patron la propria firmă, în acelaşi timp cu calitatea de edil-şef, fiind într-o evidentă incompatibilitate. În plus, primarul Alexie mai încasează şi dividende substanţiale de la SC Alexie GV SRL, în sumă de peste 800 MILIOANE de lei vechi pe an, lucru nedescoperit încă de inspectorii ANI. Anul trecut, ANI a identificat de fapt „vârful aisbergului”, atunci când l-a acuzat pe Valerian Alexie, primar de două mandate al comunei Mateeşti, de incompatibilitate pentru că în perioada 19 iunie 2012 - 1 martie 2013 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă (agent comercial) în cadrul SC Alexie GV SRL, obţinând venituri din salarii în cuantum de 700 milioane de lei vechi. De asemenea, în perioada 19 iunie 2012 - 19 iulie 2014 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Alexie Valerian Ion Persoană Fizică Autorizată, obţinând subvenţii în cuantum de 131 milioane de lei vechi, în urma implementării proiectului „Fermă de semi-subzistenţă a PF”.

 

  • Puncte interesante în şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea din 22 ianuarie 2019: se vor aporba investiţiile „Amenajare parc zona Nord”, „Amenajare locuinţe sociale zona Ostroveni”, „Modernizarea staţiilor de îmbarcare debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general în Municipiul Râmnicu Vâlcea”, dar şi bugetul creditului intern şi lista provizorie de investiţii pentrul anul 2019.

 

La data de 10 ianuarie 2019, Comisia de concurs a publicat rezultatul final obţinut la concursul de proiecte de management pentru postul de manager al Teatrului „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea. Astfel, nota obţinută de către actualul director interimar Octavian Costîn în prima etapă (analiza individuală a proiectului de management) a fost 6,42, fiind declarat RESPINS, deoarece nota minimă trebuia să fie 7. Asta în condiţiile în care Octavian Costîn a fost... singurul candidat şi a avut susţinerea Consiliului Judeţean încă din luna noiembrie, când a fost propus în fotoliul de director interimar al teatrului. Nu au fost depuse contestaţii pentru prima etapă a concursului până la termenul limită, respectiv 9 ianuarie 2019. Conform prevederilor din Ordonanţa Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, sunt declaraţi admişi şi pot susţine interviul candidaţii ale căror proiecte de management au obţinut, în prima etapă a concursului, nota minimă 7. În cazul în care nici un candidat nu a obţinut o medie de minimum 7, procedura de concurs se reia în termen de maximum 30 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe