Cazul dramatic al copilului aflat în moarte cerebrală. Avocatul POPORULUI s-a SESIZAT din oficiu

joi, 17 ianuarie 2019

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de un an şi jumătate, în stare gravă la terapie intensivă, familia acuzând de malpraxis cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de un an şi jumătate, în stare gravă la terapie intensivă, familia acuzând de malpraxis cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică.

”În data de 10 ianuarie 2019, pe site-urile Digi 24 şi Ziare.com, au apărut ştirile "Cazul dramatic al copilului aflat în moarte cerebrală.Familia acuză medicii.", "Acuzaţii de malpraxis la spitalul din Vâlcea. Un copil de un an şi jumătate este în stare gravă la terapie intensivă". Potrivit celor relatate în mass-media, a fost vorba despre un incident petrecut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vâlcea. Părinţii unui copil de un an şi jumătate au reproşat medicilor că i-au pus fiului lor un diagnostic greşit de laringită, fără să îi facă vreo investigaţie. Câteva ore mai târziu, au apărut complicaţii, iar copilul a fost internat la terapie intensivă, la Spitalul Marie Curie. Părinţii i-au acuzat pe medici de neglijenţă şi au susţinut că analizele copilului au fost făcute abia în a doua zi de la internare, când medicii au decis să-l transfere la un spital din Capitală. De asemenea, familia a afirmat, pe de o parte că a fost nevoită să cumpere un aparat de aerosoli pentru care nu ar fi primit instrucţiuni de folosire de la medici, iar pe de altă parte că: aparatul de aerosoli pus la dispoziţie de către spital era vechi, masca nu era de unică folosinţă, nu era desigilată atunci. Familia a acuzat faptul că tratamentul primit de copil nu ar fi fost acordat la timp şi ar fi fost pentru un diagnostic greşit. Părinţii au anunţat că depun o plângere împotriva medicilor care l-au tratat pe minor.

Matei Vîrtosu

Purtător de cuvânt

AVOCATUL POPORULUI”

Pe 4 ianuarie, un băieţel de un an şi jumătate a ajuns în moarte cerebrală la spitalul Marie Curie din Bucureşti după ce a stat internat o zi la Râmnicu Vâlcea, unde a fost tratat pentru largingită, iar pe 8 ianuarie, o feţită de un an şi opt luni a fost trimisă de medicii de la Vâlcea cu pneumonie severă la "Grigore Alexandrescu", deşi la UPU Pediatrie din Râmnicu Vâlcea, unde părinţii s-au prezentat de trei ori în cinci zile, a primit tratament pentru roşu în gât.

În semn de solidaritate cu părinţii acestor copii, reprezentanţii Asociaţiei Victimelor Malpraxisului Medical auorganizat, joi, de la ora 14,30, un nou protest împotriva cadrelor medicale de la spital, în faţa Prefecturii Vâlcea, asta după ce şi sâmbătă, zeci de persoane au protestat spontan în faţa Spitalului Judeţean, cerând sancţionarea celor responsabili de aceste cazuri, relatează Agerpres.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe