Se complică scandalul la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde curg acuzaţiile la adresa medicilor! După ce o pacientă a murit fără ca rudele să fie anunţate, alte trei surori au primit vestea că mama lor a decedat, deşi femeia este vie - precizeaza observator.tv

Femeia în vârstă de 70 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean Vâlcea vinerea trecută. Medicul care a preluat-o i-ar fi anunţat familia că starea ei este gravă, iar şansele să supravieţuiască sunt destul de mici.

Două zile mai târziu, una dintre fiice ar fi fost anunţată că mama ei a decedat.

A şi specificat că la 8 şi un sfert a decedat mama dumneavostră. Până mâine dimineaţă, până în 8, puteţi să o ridicaţi. Exact aşa s-au exprimat! Dimineaţă, la cinci jumate, a plecat soţul la Vâlcea, cu cumnatul meu, a mărturisit fiica pacientei în viaţă.

Dar la morgă familia a avut un şoc. Femeia era, de fapt, vie.

Şi domnul doctor le-a spus: "Nu se poate aşa ceva! Haideţi cu mine să vă arăt că doamna e în viaţă", mai povesteşte fiica femeii.

Tot dumincă seară, la acelaşi spital, o altă pacientă a decedat, însă rudele ei nu au fost anunţate. Au descoperit luni dimineaţă, când s-au dus să o viziteze.

PETRIŞOR, ruda pacientei decedate: Era în viaţă, la Reanimare, pusă pe aparate. Când am venit, cu soţia, cu rudele, nu mai găsim pacinetul, este la morga! S-au incurcat fisele. Au confundat numele. 

Cele două familii nu cred că a fost o coincidenţă.

Şi noi tot două numere de telefon am lăsat. Au făcut încurcătură! Cred că era soacra domnului şi nicidecum mama noastră, spune fiica pacientei în viaţă.

Managerul spitalului, medicul Dan Ponoran, spune însă că nu se pune problema să fi existat o confuzie şi crede că rudele au înţeles totul greşit.

La SJU Valcea sunt in derulare acum trei anchete care au început după ce doi copii internaţi aici au ajuns în stare critică la Bucureşti. Părinţii lor îi acuză pe medici de malpraxis.

Drept-la-replica