PROTEST la Spitalul Judetean Vâlcea, după transferul tardiv al unui copil de un an. Bebelusul, în comă/ Reacţia ministrului Sănătăţii

sâmbătă, 12 ianuarie 2019

Zeci de persoane au protestat, sâmbătă, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vâlcea, după ce un copil în vârstă de un an a fost transferat prea târziu la Bucureşti, acesta fiind în comă. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că se fac verificări şi nu exclude o plângere penală.

646x404

PROTEST în faţa Spitalului Vâlcea, după transferul tardiv al unui copil în vârstă de un an. Bebelusul, în comă/ Reacţia ministrului Sănătăţii

Oamenii s-au adunat sâmbătă în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vâlcea pentru a le cere socoteală medicilor care au greşit pentru că nu au decis transferul copilului în termen util la Bucureşti, dar şi conducerii unităţii medicale, care trebuie să răspundă în faţa acestui caz de malpraxis.

Protestatarii au cerut demisiile medicilor care s-au ocupat de cazul copilului, acuzându-i de incompetenţă, mai ales că, spun ei, acesta nu ar fi fost singurul caz de eroare medicală întâlnit la spitalul din Vâlcea.

Printre protestatari au fost şi bunicii copilului care, în prezent, este în stare foarte gravă la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că îşi cere scuze părinţilor şi bunicilor copilului, care trec prin această suferinţă şi i-a asigurat că dacă se vor cosntata inadvertenţe, va urma o plângere penală.

„În calitate de mamă, aş dori să-mi cer scuze faţă de suferinţa lor din acest moment. Am avut o discuţie cu părinţii băieţelului şi cu bunicul în cursul zilei de ieri (vineri n.r.) şi i-am asigurat că îmi voi da tot concursul pentru a putea afla adevărul şi îi asigur încă o dată de acest lucru. DSP, inspectorii, deja au făcut primele cercetări acolo, părinţii copilului ne-au pus la dispoziţie nişte înscrisuri. Pe de altă parte, am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea care îşi va da, de asemenea, tot concursul pentru clarificarea acestei situaţii. Am luat legătura cu CNAS pentru a putea trimite şi de acolo Corpul de Control, pentru a putea elucida, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Iar dacă din punctul de vedere al actului medical se constată inadvertenţe, din punctul nostru de vedere urmează plângerea penală. Părinţii pot să depună sesizare la Colegiul Medicilor pentru eventualele acuzaţii de malpraxis, acuzaţii pe care noi nu suntem în măsură să le cercetăm”, a spus Sorina Pintea, la Digi 24.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului din Vâlcea, copilul s-a născut pe 11 decembrie 2017, iar pe 3 ianuarie 2019 a fost dus la spital, la ora 15.07. Internarea la Pediatrie în Vâlcea a fost efectuată la ora 15.23 şi a plecat din Pediatrie pe 4 ianuarie, la ora 15.00, către ATI, la Spitalul la Marie Curie.

DSP Vâlcea a a început o anchetă în acest caz.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe