Doi angajaţi ai unei firme de exploatare forestieră din Vâlcea sunt acuzați că au tăiat ilegal, într-o singură zi, 170 mc de arbori

vineri, 11 ianuarie 2019

Doi angajaţi ai unei firme de exploatare forestieră, bănuiţi că ar fi tăiat şi sustras ilegal dintr-o pădure a statului aproximativ 170 de metri cubi de arbori, au fost reţinuţi de către poliţişti, informează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acestora, cei doi sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni la regimul silvic, joi ei urmând să fie prezentaţi magistraţilor vâlceni cu propunerea de arestare preventivă.

"În fapt, în perioada 13-14 decembrie 2016, în calitate de angajaţi ai unei firme ce are drept obiect de activitate exploatarea materialului lemnos, cei doi ar fi tăiat şi sustras ilegal mai mulţi arbori specia fag cu un volum total de 170,58 mc, din fondul forestier de stat al comunei Berislăveşti, cauzând un prejudiciu total de 118.094,41 lei", se arată într-un comunicat al Poliţiei Vâlcea.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, instigare la tăiere ilegală de arbori, instigare la furt de arbori, complicitate la fals intelectual şi instigare la fals în înscrisuri, alături de cei doi bărbaţi reţinuţi, în dosar fiind cercetate încă alte şase persoane.

Cercetările sunt efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică - Biroul Combaterea Delictelor Silvice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe