Falimentul ar putea bate la uşa OLTCHIM. Acţiunile, la minimul ultimelor două decenii

marți, 1 ianuarie 2019

Capitalizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a diminuat de aproape opt ori în luna decembrie de la 127 milioane de lei în ultima şedinţă din noiembrie la 17,4 milioane de lei în prezent, iar acţiunile au ajuns la minimul ultimilor aproape 20 de ani, în contextul în care compania poate intra în faliment în primăvara anului viitor, ceea ce implică delistarea acesteia.

Falimentul ar putea bate la uşa uneia dintre cele mai mari companii din România. Acţiunile, la minimul ultimelor două decenii
Falimentul ar putea bate la uşa uneia dintre cele mai mari companii din...

“Faţă de informaţiile şi declaraţiile apărute în presă raportate la evoluţiile majore privind activitatea şi activele Oltchim SA, precum şi faţă de împrejurarea că durată de execuţie a planului de reorganizare expiră în luna aprilie 2019, Oltchim SA informează acţionarii că, în conformitate cu prevederile art. 43, alin. 2 din Legea 85/2006, la data primirii de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a comunicarii privind intrarea în procedura de faliment, intervine retragerea valorilor mobiliare de pe piaţa reglementată pe care acestea se tranzacţionează”, potrivit celui mai recent comunicat al Oltchim publicat la bursă.

Oltchim a vândut recent activele de bază către Chimcomplex Borzeşti Oneşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, într-o tranzacţie de circa 127 milioane de euro, ceea ce înseamnă că activitatea de bază a combinatului chimic s-a mutat la Chimcomplex. Fără activele de bază Oltchim nu poate funcţiona ca o companie, de aici şi prăbuşirile din ultimele şedinţe, delistarea acesteia fiind aşteptată de investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe