Eesti Gass AS deschide trei stații de alimentare CNG în Estonia

vineri, 21 decembrie 2018

 

Eesti Gaas AS este o companie cu sediul în Tallinn, Estonia, care importă, vinde și distribuie gaze naturale pe piața estonă.
In luna decembrie, Eesti Gaas va deschide două stații de alimentare cu gaz natural comprimat (CNG) în Viljandi și Rakvere și încă una în Jõhvi. Pe lângă gazele naturale, stațiile vor vinde biometan produs în Estonia.
"În situația în care prețurile benzinei și motorinei sunt în creștere, este convenabil ca proprietarii de autovehicule să aleaga varianta CNG. Conducerea pe gaze naturale comprimate este de două ori mai ieftină decât benzina ", a remarcat membru al Consiliului de administrație al Eesti Gaas, Raul Kotov.
Stațiile CNG din Viljandi si Jõhvi vor cuprinde două pompe , fiecare echipată cu două capete de alimentare, dintre care una este destinată autoturismelor, iar cealaltă pentru autobuze.
Cele trei noi stații CNG au fost construite de o filială a Eesti Gaas, EG Ehitus.

 

Ajutorul pentru construcție a fost primit de la Centrul de Investiții pentru Mediu, instituție a statului estonian, care va finanța construcția a 12 stații de alimentare care furnizează CNG și biometan în toată Estonia. Costul total al proiectului atinge 2,23 milioane de euro, iar ajutorul va fi alocat de la Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Sursa: http://www.gnvmagazine.com

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe