Compania de transport public din Udine include in flota sa 21 de autobuze alimentate cu CNG

vineri, 21 decembrie 2018

SAF, compania de transport public cu sediul în Udine, Italia, a lansat noua sa flotă de autobuze 21 Euro 6C alimentate cu gaz natural comprimat (CNG), echivalentă cu aproape o treime din vehiculele aflate în prezent în funcțiune în orașul italian.

"Această flotă are o mare capacitate tehnologică, respectă mediul și nevoile persoanelor cu handicap, manifestând sensibilitate la mobilitatea durabilă", a declarat Graziano Pizzimenti, consilier regional pentru infrastructură și teritoriu, care a participat la ceremonia de prezentare.
Noile autobuze au sisteme post-tratare care garantează niveluri foarte scăzute ale emisiilor de gaze de evacuare, cu măsuri tehnologice suplimentare pentru reducerea consumului. În plus, flota are sisteme de siguranță pentru pasageri (de la frânarea electronică la sistemul anti-înclinare central), împotriva scurgerilor de gaze, a unui sistem digital pentru detectarea scurgerilor de gaz metan, siguranța împotriva incendiilor printr-un sistem de auto-stingere în compartimentul motorului, un sistem de supraveghere video cu camere de bord, un spațiu rezervat pentru cărucioare, platforme electrice pentru persoanele cu dizabilități motorii, iluminare cu LED-uri (primele autobuze din regiune), dispozitive de numărare a pasagerilor cu camere infraroșu (pentru studiul fluxurilor și comportamentului pasagerilor, care permit o mai bună organizare și optimizare a serviciului), precum și monitoare de informare pentru pasageri.

Sursa: http://www.gnvmagazine.com

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe