Eugen Neata, deputat PSD de Valcea: A fost votata Legea Pensiilor. Valcea are de castigat!

miercuri, 19 decembrie 2018

Proiectul de lege PLx 725/2018 privind sistemul public de pensii a fost votat astăzi, 19 decembrie 2018, în plenul Camerei Deputaților (cameră decizională)

Astăzi, în ședința Camerei Deputaților am votat proiectul de lege PLx 725/22018 privind sistemul unitar de pensii. Acesta a fost adoptat cu 193 de voturi.
Alături de președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, Adrian Solomon și câțiva colegi, am depus la acest proiect amendamentul înregistrat cu nr. 1072/10.12.2018, prin care am introdus în proiectul de Lege PLx 725/2018 privind sistemul public de pensii un nou articol 57 indice 1 cu următorul cuprins:

Art.57 indice 1. - (1) În termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Sănătății şi Ministerul Economiei metodologia de stabilire şi determinare a zonelor industriale cu poluare remanentă.
(2) Siturile cu potenţial de poluare remanentă sunt identificate şi nominalizate prin ordin comun al celor trei miniştri.
(3) Locuitorii din unităţile administrativ teritoriale pot beneficia, la cerere, de reducerea vârstei de pensionare cu până la 2 ani, dacă au locuit și/sau lucrat cel puțin 30 de ani în zona determinată prin ordinul comun prevăzut la alin.(2), într-o rază de 8 km în jurul sitului contaminat.

Prin acest amendament am reușit, încă o dată, ca locuitorii din unitățile administrativ-teritoriale să poată beneficia, la cerere, de reducerea vârstei de pensionare cu până la doi ani, dacă au locuit și/sau lucrat cel puțin 30 de ani în zona determinată prin ordinul comun prevăzut la alin. (2), într-o rază de 8 km în jurul sitului contaminat.
Fac precizarea că reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută la art. 57 indice 1 nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de prezenta lege sau de alte acte normative.

În prezent, prin amendamentul pe care l-am depus anul trecut la Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, în care am reușit să introduc municipiul Râmnicu Vâlcea ca zonă cu poluare remanentă, 43 de persoane au beneficiat de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

Mulțumesc colegilor pentru susținere și votul acordat județului Vâlcea!

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe