Avarie majora remediata RAPID de SC Apavil SA

marți, 18 decembrie 2018

 APAVIL SA

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 14.12.2018, din cauza unei avarii majore a conductei de apă DN600 (existentă în incinta ETA SA) și care alimentează zona de sud a orașului, inclusiv CET și OLTCHIM, a fost sistată furnizarea apei potabile atât către consumatorii din zona de sud a orașului, cât și către cei din orașul Ocnele Mari.

Deoarece această avarie a afectat furnizarea apei potabile pe o arie extinsă și din respect pentru utilizatorii serviciilor societății, considerăm necesară o informare asupra acțiunilor întreprinse de Apavil SA în vederea soluționării, în cel mai scurt timp, a acestei situații.

În noaptea de 13 spre 14 decembrie, dispeceratul a sesizat o modificare a parametrilor (creșterea debitului) pe conducta DN 600. Dispecerii s-au deplasat imediat pe traseul conductei și au identificat avaria în incinta Societății ETA SA. A fost activată echipa de intervenție care s-a deplasat la fața locului procedând la inițierea operațiunilor de izolare a zonei și de pregătire pentru intervenție. La ora 01:20 a fost întreruptă furnizarea apei potabile pentru a se putea interveni în zona de avarie. De la ora 02:20 până la ora 14:00, echipele de intervenție au realizat lucrări de spargere a platformei betonate sub care se afla conducta (la o adâncime de 2 m), excavații și evacuarea apei existentă pe conductă, după închidere. Au urmat operațiunile de pregătire a conductei pentru întregire, iar în dimineata zilei de 15 dec, ora 04:00, lucrările au fost finalizate și s-a început umplerea conductei urmând aducerea apei la parametrii de potabilitate și presiune.

Având în vedere faptul că pe acest tronson nu s-au efectuat lucrări de intervenții, nu s-au constatat acces sau intervenții neautorizate, iar defecțiunile nu puteau fi prevăzute sau constatate prin inspectare (ținând cont de poziționarea conductei), există posibilitatea existenței un defect de fabricație pe o zonă mică a conductei, care în timp a provocat corodarea armăturii și, implicit, producerea avariei.

Pe această cale dorim să mulțumim tuturor consumatorilor afectați de sistarea apei potabile pentru înțelegere și să îi asigurăm că Societatea Apavil tratează cu maximă seriozitate și responsabilitate relația cu clienții săi, principalul scop fiind menținerea unor standarde ridicate în ceea ce privește serviciile și calitatea apei potabile. De asemenea, mulțumim Municipiului Râmnicu Vâlcea, Orașului Ocnele Mari, Societății ETA SA, Societății Piețe Prest SA, Direcției de Sănătate Publică și, nu în ultimul rând, tuturor angajaților Societății Apavil SA pentru eforturile susținute și pentru spiritul de echipă de care au dat dovadă pentru remedierea în cel mai scurt timp posibil a acestei avarii.

 

COMPARTIMENTUL MASS – MEDIA AL APAVIL SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe