Ștefan Prală: Bilanțul realizărilor investițiilor A.B.A. Olt prezentat la ședința Comitetul de Bazin Olt, decembrie 2018

duminică, 16 decembrie 2018

Joi,13 decembrie 2018, începând cu orele 11:00, la sediul Administrației Bazinale de Apă Olt din Râmnicu Vâlcea, instituție condusă de directorul Ștefan Prală, în prezenţa doamnei Ruxandra Bălăeţ, consilier superior în cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, a președintelui Consiliului Județean Vâlcea(membru al C.B. Olt), domnul Constantin Rădulescu, a subprefectului județului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, a domnului Vasile Cocoș, deputat în Parlamentul României, precum și a reprezentanților instituțiilor consiliilor judeţene, primăriilor, ONG-urilor, a unor directori și șefi de instituții, a agenţilor economici din Bazinul Hidrografic Olt, s-a desfășurat ședința Comitetului de Bazin Olt(C.B. Olt), prezidată de prefectul județului Vâlcea, domnul Marin Florian, în calitate de președinte al C.B. Olt.
1-

În deschiderea ședinței, domnul președinte al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a apreciat că stuația la A.B.A. Olt s-a schimbat în bine și l-a felicitat pe directorul administrației, Ștefan Prală, pentru lucrările de apărare împotriva inundaţiilor realizate în județul Vâlcea : pr. Luncavăț și afluenți sectorul Vaideeni - Popesti; Iazul Morților, oraș Băbeni; pr.Topolog, comuna Nicolae Bălcescu; pr. Urșani la Horezu, oraș Horezu; pr. Ursana la Olanu și la Stoilești, comunele Olanu, Stoilești; pr. Geamăna la Drăgoești, zona Buciumeni, aval pod DJ 678, comuna Drăgoești; pr. Luncavăț la Oteșani, zona Cârstănești, sector David-Cârjaliu, comuna Oteșani; pr. Sasca la Milcoiu, zona Ciutești-Tepșenari, comuna Milcoi;pr. Valea Plopilor, comuna Vaideeni; pr. Luncavaț și afluenți sectorul Vaideeni-Horezu –Popesti; pr. Bistrita pe sectorul Costești –Băbeni, precum și pentru alte realizări ale instituției pe care o conduce.

Subiectul cel mai dezbătut în cadrul ședinței a fost ,,Realizarea programului de investiţii al A.B.A. Olt în anul 2018 şi propuneri privind execuţia lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pentru anul 2019”, subiect apreciat de toți reprezentanții prezenți în sală, aceștia remarcând eforturile depuse de directorul Ștefan Prală și de echipa din cadrul A.B.A. Olt pentru realizarea într-un timp foarte scurt a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor în tot Bazinul Hidrografic Olt.

Totodată, și prezentarea celui de-al doilea subiect aflat pe ordinea de zi, respectiv , Lucrările finalizate în cadrul investiţiei-"Fazarea proiectului WATMAN - sistem informațional pentru managementul integrat al apelor - Etapa I -POS Mediu 2007-2013” , a captat atenția celor prezenți, acest proiect fiind implementat în toate administrațiile bazinale de apă din țară, entități aflate în subordinea A. N. „Apele Române”. Obiectivul general al proiectului WATMAN la nivel naţional este reducerea riscului la inundații în zonele cele mai vulnerabile şi protecția împotriva inundațiilor a unui număr de 1,5 milioane locuitori.

De asemenea, reprezentanților primariilor si consiliilor județene din Bazinul Hidrografic Olt care au adresat întrebări și solicitări pentru diferite lucrări de investiții, domnul director Ștefan Prală le-a răspuns și le-a argumentat implicarea instituției în soluționarea priorităților, rugându-i totodată să colaboreze la rezolvarea problemelor.

În discursul său, prefectul județului Vâlcea, domnul Marin Florin, și deputatul Vasile Cocoș l-au felicitat pe directorul A.B.A. Olt pentru numărul mare de lucrări derulate, finalizate sau aflate în curs de finalizare în tot Bazinul Hidrografic Olt în perioada în care acesta se află la conducerea instituției. Totodată, a fost apreciată buna colaborare dintre ABA Olt și administrația municipiului Rm.Vâlcea și cea a județului Vâlcea.

La rândul său, directorul Ștefan Prală a ținut să precizeze că aceste realizări au fost posibile numai printr-o muncă susținută în echipă, dar și cu ajutorul deosebit de prompt primit din partea Ministerului Apelor și Pădurilor, și în special a domnului ministru Deneș Ioan.
În acelasi timp, directorul Ștefan Prală le-a mulțumit pentru colaborare și ajutor domnului Constantin Rădulescu, președinte al Consiliului Județean Vâlcea, și primarilor localitaților în care ABA Olt a desfășurat lucrări.

La finalul ședinței, într-o notă lucrativă, dar optimistă, a fost prezentat programul investițional care va fi demarat anul viitor.

FB_IMG_1544959387949

FB_IMG_1544959385830

FB_IMG_1544959383543

FB_IMG_1544959380781

FB_IMG_1544959390217

FB_IMG_1544959387949

Compartimentul de Comunicare, Relaţii cu Presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe