Sparle si soparle, 17.12.2018

duminică, 16 decembrie 2018
  • O veste bună pentru mai multe primării din Vâlcea: în şedinţa de Guvern de vineri, s-a aprobat alocarea sumei totale de peste 3,3 milioane de euro pentru plata datoriilor şi arieratelor pe care le înregistrează. Mai concret, este vorba de 66 de unităţi administrativ-teritoriale, fără a se ţine cont de culoarea politică a primarilor. Pe lângă suma respectivă, Consiliul Judeţean Vâlcea va mai aproba marţi împărţirea sumei de circa 1 milion de euro tot către mai multe primării.

 

  • În cadrul Galei Sportului Vâlcean, primarul Mircia Gutău a anunţat că are în elaborare un studiu de prefezabilitate privind modernizarea completă a stadionului din Zăvoi, proiect ce presupune demolarea tribunelor şi construirea pe acelaşi loc a unui stadion nou, cu 10.000 de locuri, cu nocturnă, care să respecte standardele FIFA şi UEFA. Deja, primarul Gutău a avut primele discuţii la Compania Naţională de Investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării şi că aceştia i-au promis că vor aloca sumele de bani pentru modernizarea stadionului din Zăvoi, dar după Campionatul European din anul 2020.

 

  • Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 13 decembrie, decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnei Felicia Constantinescu - pensionare, la data de 15 decembrie 2018.

 

  • Odată cu decizia de suspendare din funcţie a fostului primar al comunei Berislăveşti, Ion Buşagă, creşte la trei numărul primăriilor care sunt conduse de interimari şi, de aceea, se impune organizarea cât mai urgentă de către Guvern şi Prefectura Vâlcea a alegerilor locale anticipate în comunele Dăeşti, Prundeni şi Berislăveşti. La Dăeşti, primăria este „manageriată” de un interimar de peste... 18 (optsprezece) luni, la Prundeni situaţia de provizorat trenează de 12 luni, iar acum s-a alăturat „corului” şi Primăria Berislăveşti, unde Nicolae Popescu a fost desemnat în urmă cu o lună de către Consiliul Local în postura de primar interimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe