S-a produs IMPOSIBILUL! Prețul benzinei scade la sub 5 lei pe litru

sâmbătă, 8 decembrie 2018

Tot mai multe benzinării din București și din țară au început să afișeze un preț de sub 5 lei pentru un litru de benzină, pe fondul scăderii prețurilor la petrol pe plan mondial.

În București prețurile benzinei variază între 4,94 lei/litru și 5,27 lei/litru, ponderea mai mare fiind a stațiilor cu prețuri în jurul valorii de 5 lei. Litrul de motorină costă între 5,39 lei și 5,65 lei.

În țară, cea mai ieftină benzină se găsește în județul Argeș, în Câmpulung – 4.85 lei litrul, iar cea mai ieftină motorină În Vălenii de Munte, Prahova, - 5,27 lei litrul, conform Mediafax.

Prețul cel mai mic al litrului de benzină este în Cluj Napoca 4,98 lei, în Timișoara 5,01 lei, în iași 5,35 lei și în Constanța 4,88 lei. Litrul de motorină costă 5,38 lei în Cluj Napoca și Timișoara, 5,35 lei în Iași și 5,27 lei în Constanța.

Conform portalului peco-online.ro, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 9,2%, iar prețul mediu al unui litru de motorină s-a diminuat cu 7,2%.

 

În această perioadă România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Ungaria și Polonia. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 11 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic, după Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Spania.

Din octombrie prețul petrolului a pierdut circa 30%, ajungînd în jurul valorii de 50 de dolari barilul.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/s-a-produs-imposibilul-in-romania--pretul-benzinei-scade-la-sub-5-lei-pe-litru_1309482.html?fbclid=IwAR1bAym0VDrV2BjEl0S2eHYcAkeMAVe2xtcYtVnkd5UXVaRU_W5FOIlvbEg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe