„Sfântul Ierarh Nicolae se arată mărturisitor al iubirii nesfârșite a lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la hramul Catedralei Arhiepiscopale

vineri, 7 decembrie 2018

Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Valcea a devenit neîncăpătoare joi, 6 decembrie, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mira Lichiei, ocrotitorul acesteia și al Seminarului Teologic.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte părinții consilieri, părinții protopopi și slujitorii catedralei.

În cuvântul de învățătură împărtășit, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a arătat că „Sfântul Ierarh Nicolae este un model de viețuire pentru fiecare credincios: de la acesta trebuie să învățăm să apărăm și să păstrăm neschimbată dreapta credință, să fim blânzi și smeriți cu inima, să fim pildă de cumpătare și dreaptă viețuire pentru toți cei de lângă noi, dar, mai ales, să fim sensibili la suferința și durerea aproapelui, precum ierarhul Mirelor Lichiei a fost”.

Chiriarhul Râmnicului a vorbit în continuare de lucrarea apologetică și misionară a sfântului cinstit în Biserică drept „învățător al credinței”. „Prin toată lucrarea sa, Sfântul Ierarh Nicolae se arată mărturisitor nu doar al Adevărului, ci și al iubirii nesfârșite a lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

„Sfântul Ierarh Nicolae ne învață ca întotdeauna, dăruind celui de lângă noi milostenia noastră, să punem în aceasta și iubirea noastră jertfitoare, căci numai astfel Îl dăruim pe Hristos Domnul celor aflați în nevoi”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în încheierea cuvântului de învățătură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe