Sparle si soparle, 03.12.2018

duminică, 2 decembrie 2018
  • În atenţia SRI şi a administratorilor judiciari ai Oltchim! În ultimele zile, Ştefan Vuza, patronul Chimcomplex Borzeşti, a făcut mai multe schimbări dubioase de acţionar majoritar al societăţii, probabil pentru a i se pierde urma înainte de a efectua „plata” (sau nu!) celor 127 milioane de euro pentru activele funcţionale ale Oltchim. Concret, Vuza a trecut pachetul majoritar de 87,77% din acţiunile Chimcomplex Borzeşti pe o firmă... din Olanda, mai precis CRC Zeus Holding BV Amsterdam. Oricum, mai sunt exact 9 (nouă) zile până la data de 12 decembrie, când patronul Vuza trebuie să achite cele 127 milioane de euro pentru cumpărarea Oltchim, dar până acum nu a virat... nici un euro. Suntem în continuare „pe fază”, cum se spune!

 

  • Din păcate, Liceele Energetic şi Forestier din Râmnicu Vâlcea nu vor avea parte de modernizări şi reabilitări termice pe fonduri europene, din cauza unor „proprietari” care au făcut acţiuni în instanţă pentru retrocedarea de terenuri din incinta celor două unităţi de învăţământ, potrivit precizărilor primarului Mircia Gutău făcute în cadrul şedinţei de Consiliu Local. Una din condiţiile privind acordarea de fonduri europene este tocmai atestarea de către primărie a dreptului de proprietate, iar în aceste cazuri există litigii pe rol. Spre exemplu, de peste 10 ani durează un proces cu moştenitorii lui Hanciu pentru terenul din spatele Liceului Forestier, fapt ce a dus în timp la degradarea zonei respective.

 

  • Cu 32 de voturi şi două împotrivă, Consiliul Judeţean Vâlcea a decis recent prelungirea mandatului lui Octavian Costîn în funcţia de manager interimar, pentru cel mult 120 de zile calendaristice, la Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, începând cu data de 29 decembrie 2018, până la începerea executării contractului de management al managerului care va fi numit conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură. În maximum 4 luni de la desemnarea managerului interimar, se va organiza un nou concurs de management. Conducerea interimară se asigură până la data începerii executării noului contract de management. Pe durata interimatului, managerul Teatrului „Anton Pann” are dreptul să efectueze toate actele de gestiune curentă. Angajarea altor cheltuieli decât cele de gestiune curentă se poate face cu aprobarea expresă a ordonatorului principal de credite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe