HAM deschide stația de alimentare GNL și CNG în Zaragoza

marți, 27 noiembrie 2018

 

HAM a deschis o nouă stație de carburant în Zaragoza, în orașul Alfajarín, pentru furnizarea de gaz natural lichefiat (GNL) și gaz natural comprimat (GNC) la camioane și vehicule. Situat în Parcul Industrial El Saco, N-II kilometru 341, ocupă un punct strategic în cadrul geografiei naționale pentru realimentarea vehiculelor care călătoresc între Madrid și Franța, trecând prin Guadalajara, Zaragoza, Lleida, Barcelona și Girona.

Această stație de service are o pompă dublă de gaz natural lichefiat (LNG) pentru camioane și o pompă dubla de gaze naturale (CNG) comprimate pentru camioane și vehicule ușoare. Sistemul inovator dual cu combustibil GNL și CNG, proiectat și fabricat de HAM, permite alimentarea a două vehicule GNL de la o singură pompă.

Stația de benzină de la Alfajarín se alătură celor 22 de stații operate de HAM, confirmând angajamentul companiei față de mediul înconjurător, pariind pe promovarea LNG și CNG ca un combustibil alternativ, curat și durabil.Utilizarea combustibilului cu gaze naturale reduce emisiile de oxizi de azot și elimină particulele fine și oxizii de sulf, îmbunătățind calitatea aerului și reducând impactul negativ asupra mediului. În plus, utilizarea gazelor naturale este mai ieftină și economisește între 30-50% în comparație cu utilizarea combustibililor fosili derivați din petrol.

Grupul Ham, care a construit prima stație GNL pe Peninsula Iberică, si  declară că este în prezent compania cu cea mai mare experiență din Europa în sectorul vehiculelor GNL și care comercializează un volum mai mare de gaze naturale lichefiate pentru uzul vehiculelor. Ca atare, a devenit o referință pentru alte companii din sector.

HAM , membru al NGVA Europe , continuă să lucreze pentru extinderea și consolidarea structurii stațiilor de distribuție actuale, cu intenția de a continua să deschidă noi puncte de alimentare cu GNL și GNC în principalele orașe din Spania.

 

Sursa: https://www.ngvglobal.com/blog/ham-opens-lng-and-cng-filling-station-in-zaragoza-1121

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe